Eveniment-Social

Zece tone de sulfat de aluminiu, furate de la RAJAC

Publicat: 02 feb. 2008
1

• Un angajat al Regiei Autonome de Apa Canal de la Statia de Tratare a Apei Potabile Harlau a fost prins imediat dupa ce a furat nu mai putin de 196 de saci cu sulfat de aluminiu • Intreaga cantitate se ridica la 9.800 kilograme, adica aproape zece tone • Femeia de 39 de ani s-a folosit de complicitatea mai multor angajati ai unitatii pentru ascunderea celor aproape 10 tone sulfat de aluminiu

Un angajat al Regiei Autonome de Apa Canal (RAJAC) de la Statia de Tratare a Apei Potabile Harlau a fost prins imediat dupa ce a furat nu mai putin de 196 de saci cu sulfat de aluminiu. Aceasta substanta este utilizata pentru tratarea apei potabile si nu poate fi folosita in alte scopuri. Trebuie mentionat ca o persoana care avea cunostinta despre acest furt de saci cu sulfat de aluminiu a anuntat lucratorii postului de politie din Harlau. Tereza A. are 39 de ani si s-a folosit de complicitatea mai multor angajati din cadrul unitatii pentru ascunderea celor 196 saci cu sulfat de aluminiu.

Femeia a luat sacii din depozitul unitatii la care lucra si a incercat sa-i ascunda in zona albiei raului Bahlui, in imediata apropiere a Statiei de Tratare a Apei Potabile Harlau. La doar cateva ore dupa ce acei saci cu sulfat de aluminiu au fost ascunsi, la fata locului s-au prezentat politistii de la Harlau si ofiterii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor. Sacii au fost gasiti ascunsi. Fiecare sac avea o greutate de 50 kilograme. „Tereza A. nu a putut justifica prezenta in acel loc a cantitatii de sulfat de aluminiu, sustinand ca nu cunoaste cui ii apartine si in ce conditii a fost depozitata, cu toate ca in zona orasului Harlau nu exista agenti economici care sa foloseasca in procesul de productie aceasta substanta”, a declarat subinspectorul Virginia Pralea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Iasi. Cantitatea de 9.800 kilograme de sulfat de aluminiu are o valoare totala de 54.880 lei. Cu toate ca in Harlau nu exista nici un agent economic ce ar putea cumpara aceasta cantitate de sulfat de aluminiu, femeia a sperat ca va putea vinde substanta intr-o alta localitate. Mai concret, aceasta intentiona sa vanda sulfatul de aluminiu unor societati din Suceava si Piatra Neamt. Politistii au intocmit un dosar penal pentru comiterea infractiunii de delapidare.

Comentarii
 • Nu e prima data cand constat ca ziarul acesta publica informatii incorecte, neverificate si tendentioase. D-le Boacna Catalin, iti asumi im mod public veridicitatea informatiilor semnate de dumneata in articol? Mai intai de toate ar trebui sa nu mai scrii tot felul de tampenii LA COMANDA! Prin urmare:
  1. Ai marit valoare asa – zisului prejudiciu de peste 10 ori!!!;
  2. Ai idee daca a fost anchetat vre-un salariat pentru a stabili faptul ca femeia a avut complici?
  3. De unde stii ca voia sa vanda substanta intr-o alta localitate?
  4. Ti-au sugerat cumva „baietii cu ochi albastri” ca ar fi vorba de Suceava si Piatra Neamt???
  Asa ca d-l Catalin „viclean copil de casa/ ce scrie totul ce-i soptit/ de securisti in casca” mai cerceteaza-ti constiinta inainte de a scrie tot felul de magarii.
  Concluzie? EXAGERARE SI FACATURA ORDINARA!

 • E ciudat si de neinteles ca o persoana cu o asemenea pozitie sa riste atat de mult si de copilareste. Mai degraba as inclina sa cred ca cineva s-a grabit sa traga niste concluzii, poate convenabile.

 • …oare cine cumpara in zona sulfat de aluminiu? Aceasta substanta, cred ca un muritor de rind ce sunt, ca are si o anumita perioada de valabilitate.La asta ar trebui sa ne gindim.Si totusi unde este delapidarea?Tereza este o femeie corecta si nu cred ca acea substanta se afla cu scopul de a fi valorificata.
  …la Hirlau totul este posibil; doamna a deranjat pe cineva si trebuia pusa la zid.
  …hienele nu vor iesi la lumina niciodata; vor ataca pe furis.Sper ca Tereza sa stie ce sa faca si sa nu ia asupra ei totul.Voi, cei de la rajac sunteti sau nu o echipa, sunteti sau nu cinstiti, sau veti face precum strutii, sau mai rau …?

 • Stau asa citeodata, privind in zare, scarpinindu-mi barba alba si deasa zicindu-mi:”-da, daca doamna asta, Tereza, va vrea sa vorbeasca, oare cite capete luminate sau intunecate vor cadea?” Hehe,heiiiiiiiiiiiii, atunci e atunci!

 • domnilor nu sunteti sinceri, nu afisati toate mesajele, de ce pentru ca nu contineau expresii vulgare va intrebam daca doamna Tereza va vorbi cite capete vor cadea? Si pe cine am suparat. Vreti sa ma convingeti ca e o facatura?.

Adauga un comentariu