Eveniment-Social

Zeci de candidaturi, contestate in instanta

Publicat: 25 apr. 2008
1

• Dan Carlan, presedintele PD-L Iasi, a depus 30 contestatii la listele pentru consilieri depuse de celelalte partide • Senatorul democrat-liberal contesta faptul ca femeile nu sunt reprezentate pe aceste liste, desi acest lucru este stipulat in Legea privind alegerile publice locale

Imediat dupa depunerea candidaturilor la alegerile locale din luna iunie, au aparut si primele contestatii. Cei care au fost mai activi din acest punct de vedere au fost cei de la Partidul Democrat-Liberal (PD-L), care au depus mai multe contestatii impotriva adversarilor politici. Astfel, presedintele filialei iesene a PD-L, senatorul Dan Carlan, a precizat ca a depus nu mai putin de 30 contestatii impotriva candidaturilor pentru functiile de consilieri in diferite circumscriptii electorale din judet. Senatorul democrat-liberal contesta faptul ca femeile nu sunt reprezentate pe aceste liste, desi in conformitate cu Legea 67/2004 – Legea privind alegerile publice locale, acestea ar fi trebuit sa aiba cel putin o reprezentanta pe listele de candidati. Din zecile de contestatii depuse, doua au fost deja acceptate de judecatori. In orasul Harlau si in localitatea Belcesti, listele celor de la PNTCD si PRM au fost respinse in urma acestor contestatii.

„Am primit deja pronuntarile de la Harlau, dar avem o problema cu o judecatoare de la Pascani care desi a primit contestatia noastra, nu a binevoit sa o solutioneze si a plecat”, a spus senatorul Dan Carlan. Printre alte partide luate in colimatorul democrat-liberalilor se mai regasesc PSD, PIN, PC sau PNL. In alta ordine de idei, judecatorul Gabriel Tarlion, presedintele Biroului Electoral Judetean (BEJ), a precizat ca PD-L a mai depus o contestatie si in ceea ce priveste doi candidati care se regasesc pe listele a doua partide. Cei doi, Dumitru Gafita si Costica Tofan, membri PD-L din localitatea Sinesti, au fost trecuti si pe listele PSD. „PD-L i-a inscris primii pe cei doi. Insa cei din PSD i-au inscris pe acestia la randul lor. Lista a fost acceptata cand a fost depusa de PD-L, iar cei doi candidati nu recunosc candidatura din partea PSD. Cei de la PD-L vor sa recunoastem candidaturile pe listele lor si nu pe cele ale PSD-ului. Noi trebuie mai intai sa verificam daca suntem competenti si pe urma vom vedea daca putem solutiona aceasta contestatie”, a spus judecatorul Tarlion.

Comentarii
Adauga un comentariu