Eveniment-Social

Zeci de cercetatori de renume international, participanti la Simpozionul International ARHEOINVEST – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 21 aug. 2013

Zeci de cercetatori de renume mondial participa la cea de-a V-a editie a Simpozionului International ARHEOINVEST, care a inceput, ieri, la Iasi. „Suntem extrem de bucurosi ca avem invitati din intreaga lume. Avem semnale ca, la acest moment, organizam cea mai importanta actiune arheologica din lume. Speram ca, prin acest simpozion, persoanele abilitate din conducerea Universitatii Al. I. Cuza vor acorda o atentie sporita domeniului arheologiei”, a declarat lect. univ. dr. Vasile Cotiuga, de la Facultatea de Istorie a UAIC si coordonatorul Platformei de Formare si Cercetare Interdisciplinara în domeniul Arheologiei – ARHEOINVEST.

Intitulat „Povesti din piatra„, evenimentul are programate video-conferinte de pe o serie de santiere arheologice din intreaga lume. De asemenea, vor avea loc prezentari de postere sau de studii valoroase ce vizeaza scoaterea in relief a unor artefacte din piatra si din silex.

Adauga un comentariu