Secretele istoriei

Zeci de civili au fost ucisi de bombardamentele rebelilor in Siria

Publicat: 02 aug. 2016

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anuntat ca cel putin 28 de civili au fost ucisi in ultimele 24 de ore in bombardamente ale rebelilor asupra orasului Alep, in nordul Siriei.

Rami Abdel Rahman, responsabilul acestui ONG, a informat ca printre persoanele ucise in doua cartiere ale orasului Alep controlate de fortele guvernamentale figureaza si  „sase copii si opt femei”, in timp ce alte zeci de persoane au fost ranite.

Vezi si Statul Islamic preia controlul la un punct de frontiera dintre Irak si Siria

Insurgentii si aliatii lor jihadisti incearca sa sparga asediul total impus din 17 iulie de fortele regimului asupra cartierelor rebelilor.

Potrivit agentiei oficiale siriene Sana, 20 de civili au fost ucisi incepand de duminica de bombe, rachete sau tiruri ale lunetistilor asupra cartierelor controlate de fortele guvernamentale.Noua persoane, dintre care trei copii, au fost ucise luni si alte 11 duminica.

Alep, care a fost un oras important din punct de vedere economic, este impartit de la mijlocul anului 2012 intre cartierele din vest controlate de guvernul de la Damasc si estul detinut de rebeli.loading...

Adauga un comentariu