Actualitate

Zeci de comori abandonate pe strazile Iasului! Cunosti pe cineva care are o astfel de masina? Te poti imbogati

Publicat: 20 aug. 2015
1

@ Stau uitate prin parcarile din oras de ani de zile, insa unele dintre ele pot valora enorm @ Treci zilnic pe langa unele bijuterii pe patru roti, dar nu ai crede ca dintr-o singura piesa poti scoate cateva sute de lei @ Cu ani in urma aproape ca nu exista iesean sa nu isi doreasca astfel de masini, dar acum au fost date uitarii @

Prin mai toate cartierele din Iasi exista cate o parcare in care zace de ani buni cate o masina. Fie ca vorbim despre clasicele modele Dacia, sau despre autoturisme importate din tarile vecine sau chiar de peste ocean, batranele bijuterii pe patru roti zac prafuite. Fiecare zi care trece peste autoturismele lasate uitarii le afecteaza serios starea de functionare si aspectul. Majoritatea ajung din pacate in centrele de colectare a fierului vechi, insa unele au parte de un tratament special. La nivel national exista sute de colectionari de autoturisme vechi, pentru care pasiunea este mai puternica decat orice. Astfel, batranele vehicule ajung in ateliere speciale unde isi recapata frumusetea de mult pierduta. Astfel de operatiuni sunt insa destul de rare si mai ales costisitoare. O piata destinata strict colectionarilor de autovehicule este formata de ceva vreme chiar si in mediul online. De multe ori pasionatii de automobile vechi cauta diferite piese sau ornamente care nu se mai produc. Astfel, singurele posibilitati pe care le au sunt cele de a cauta masini vechi, abandonate, din care pot extrage adevarate comori.

O piesa veche, mai valoroasa decat doua noi

Mediul online a devenit o buna piata pentru vanzatorii de piese auto vechi, astfel, un simplu ornament de capota, un schimbator sau o maneta de semnalizare se pot vinde cu zeci de lei, uneori preturile depasesc valoarea unui produs de la un model abia scos pe piata. „Vand mai multe piese de Dacia 1300. Am ornamente de capota, piese, lucruri de interior. Pot face rost de aproape orice. Toate arata foarte bine si sunt in stare de functionare perfecta. Este destul de greu sa faci rost de piesele originale”, sustine un comerciant din Iasi. Multe masini vechi care circula inca pe strazile Iasului nu si-au pastrat decat caroseria originala, majoritatea pieselor au fost inlocuite cu piese contrafacute sau de la alte marci de autovehicule. Astfel, cei care mai detin inca o masina veche pot sa incerce sa o reconditioneze sau sa o vanda unui pasionat. De pe urma ei ar putea scoate bani frumosi, avand in vedere ca un autovehicul Dacia 1300 se poate vinde cu peste cinci mii de euro daca are piese originale si este intr-o stare buna. Multe persoane insa nu cunosc valoarea acestor masini si le lasa in paragina, sau le vand pentru programul Rabla, in schimbul catorva sute de lei.

Adauga un comentariu