Eveniment-Social

Zeci de copii au avut o saptamana pe care nu o vor uita niciodata! Iata ce s-a intamplat in Comuna Ciurea – GALERIE FOTO

Publicat: 05 iul. 2015

Comuna Ciurea a gazduit un eveniment inedit saptamana trecuta. In satul Curaturi, la vechea Scoala Primara a fost organizata o tabara de zi, pentru copiii din comuna. Peste 35 de copii au participat la diferite activitati cu scopul de a-si dezvolta capacitatile creative. Astfel copiii au putut picta pe sticla sau pe hartie, au putut sculpta si broda. Pentru fiecare activitate in parte a existat cate un indrumator, iar toate obiectele create au fost expuse in curtea vechii scoli. Tabara de vara ajunsa la a doua editie a primit numele de „Celesta Curatura„, iar o parte din scoala a fost „botezata” „Casuta Bunicii„. Satenii binevoitori din satul Curaturi au donat diferite obiecte vechi cu scopul de a pune bazele unui mic muzeu satesc.

Vase de ceramica, fiare de calcat, scripeti si alte obiecte traditionale romanesti au fost expuse in „Casuta Buncii” si vor ramane acolo tot timpul. Cu acest prilej copiii au putut privi in trecut, iar pentru cateva momente si-au imaginat cum lucrau femeile din sat in urma cu zeci de ani. Tabara a inceput de luni dimineata, in fiecare zi pana sambata seara cand s-a anuntat finalul acesteia printr-un foc de tabara. Copiii au petrecut in fiecare zi clipe pe care nu le vor uita niciodata. Si-au facut prieteni noi, au intarit prieteniile vechi si au socializat. Cu ajutorul unor sponsori din sat si a Primariei Ciurea, micutii au beneficiat de trei mese pe zi, iar la finalul taberei au primit diplome de merit sau de participare.

„Suntem la a doua editie a acestei tabere de vara. Ma bucur ca toti copiii care au participat au invatat lucruri noi de la indrumatori si speram ca anul viitor sa fie un numar mai mare de participanti. In curand vrem sa aducem cateva modificari acestui loc si vrem sa construim un traseu prin padure si un loc de joaca mai deosebit”, sustine Catalin Lupu, primarul comunei Ciurea. Petrecerea micutilor s-a terminat sambata seara cu un foc de tabara, iar apoi toti si-au luat „La revedere!” si au promis ca se vor intalni anul viitor.

Adauga un comentariu