Actualitate

Zeci de elevi din Iasi au oferit un exemplu emotionant – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 12 ian. 2016

@ La Scoala Gimnaziala Titu Maiorescu din Iasi a avut loc un eveniment special, in cadrul caruia, Alteta Sa Regala Principesa Maria a Romaniei s-a intalnit cu Patrulele de Reciclare din Iasi, premiate la editia 2014-2015 a programului national de educatie de mediu @ De asemenea, au fost prezenti si sefa Inspectoratului Scolar Judetean, prof. dr. Camelia Gavrila, respectiv primarul municipiului, Mihai Chirica

In prim-plan a fost Patrula de Reciclare de la Titu Maiorescu, coordonata de profesorul Marlena Dabija, premiata pentru „Cea mai mare cantitate de baterii colectata in judetul Iasi” si Patrula Scolii Gimnaziale Glodenii Gandului, coordonata de profesorul Cristina Simion, laureata pentru „Cea mai activa Patrula din judet„. Totul s-a derulat prin coordonarea Asociatiei Romane pentru Reciclare – RoRec.

Citeste si: Principesa Maria a Romaniei s-a intalnit la Iasi cu cele mai bune Patrule de Reciclare – UPDATE FOTO,VIDEO

„Patrula de Reciclare a prezentat si un bilant al editiilor derulate la nivel national, precum si specificul activitatilor. In cele trei editii, Patrula a depasit 600.000 kilograme DEEE colectate, 60.000 de elevi au fost implicati, au participat si 1.500 de profesori coordonatori si 1.000.000 de oameni au fost informati. In urma actiunilor, Patrula a adunat 32.000 de fani activi pe Facebook, a creat brosuri educative special realizate pentru prescolari si elevi si a acordat 215 de premii”, au reliefat organizatorii. Prezenta la manifestare, sefa Inspectoratului Scolar Judetean, prof. dr. Camelia Gavrila, a laudat actiunea RoRec si a subliniat cat de valoroasa este o asemenea actiune.

Citeste si: Un nou punct de reciclare deschis maine de RoRec la Iasi

„E un moment frumos si de reflectie si as vrea sa felicit RoRec-ul. Tocmai pentru ca, a face scoala de calitate nu inseamna doar educatie sau pregatire pentru examene, ci inseamna si a crea receptivitate si catre educatia ecologica. Este de remarcat totul, atata timp cat generatiile mici sunt antrenate in acest sens”, a sintetizat Gavrila. Mai departe, avand in vedere ca Patrula de Reciclare a fost înfiintata la initiativa Casei Regale a României, Principesa Maria a luat parte la momentul de ieri si avut urmatorul indemn.

Citeste si: Iesenii participa la Patrula de Reciclare RoRec

„Realizarile acestor copii, adolescenti si profesori merita recunoscute si sustinute, cu atât mai mult cu cât fac acest efort în calitate de voluntari. Pentru aceasta lectie de perseverenta si performanta, îi felicit pe toti profesorii si agentii Patrulei. Am convingerea ca vor continua sa ajute din ce în ce mai multi români sa înteleaga ca respectul fata de natura trebuie sa fie o preocupare vitala pentru fiecare dintre noi”, a declarat Principesa Maria. In final, primarul Chirica a tinut sa concluzioneze. „Primaria ieseana este un partener constant al acestor actiuni ecologiste si de protectie a mediului si vreau sa multumesc public Casei Regale a României, Altetei Sale Regale Principesa Maria în special, pentru implicarea directa în astfel de manifestari”, a declarat Mihai Chirica.

Adauga un comentariu