Local

Zeci de elevi din Iasi, prinsi in parcuri si baruri, in timp ce chiuleau de la ore

Publicat: 31 oct. 2013
1
Ieri, in intervalul orar 9:00 – 15:00, politistii de proximitate de la Politia municipiului Pascani au desfasurat activitati preventive in unitatile de alimentatie publica amplasate in zonele adiacente unitatilor de invatamant preuniversitar precum si in parcurile din Pascani, Iasi, in vederea combaterii si prevenirii absenteismului scolar.
Astfel, au fost efectuate controale la sase unitati de alimentatie publica, fiind identificate si legitimate 40 de persoane, din care 32 de elevi care frecventeaza cursurile a diferite unitati de invatamant de pe raza municipiului Pascani. Au fost facute instiintari catre unitatile de invatamant, urmand ca, in cazul in care acestia absentau de la orele de curs, fiecare unitate sa ia masurile disciplinare conform regulamentelor interioare.
De asemenea, la Liceul Economic „Nicolae Iorga” Pascani, a fost prezentat un caz de absenteism scolar al unui elev care a fost depistat cu ocazia actiunii. Prevenirea si combaterea absenteismului scolar reprezinta o prioritate a politistilor de proximitate , iar actiunile se organizeaza zilnic, pe raza intregului judet.
Adauga un comentariu