Local

Zeci de elevi s-au intalnit cu politistii. Iata despre ce au discutat

Publicat: 15 mai 2019
1

In cadrul Programului-cadru de prevenire a delincventei juvenile si victimizarii minorilor si a proiectului "S.P.I.C.E", ce are ca scop informarea tinerilor cu privire la efectele consumului de substante psihoactive si riscurile asociate consumului acestora, politistii Biroului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii Iasi, împreuna cu lucratori din cadrul Centrului de Evaluare, Prevenire si Consiliere Antidrog Iasi, au organizat si desfasurat doua activitati educativpreventive la scoala Gimnaziala Letcani si Structura Cogeasca, din comuna Letcani, judetul Iasi, ocazie cu care politistii au prezentat efectele nocive ale substantelor cu efect psihoactiv asupra organismului, dar si asupra comportamentului fata de familie, prieteni si colegi.

Vezi si: Actiune uriasa a politistilor ieseni! Sute de soferi au fost trasi pe dreapta de catre oamenii legii! Unii s-au ales cu dosare penale – FOTO, VIDEO

Întâlnirea cu elevii a avut un caracter interactiv si a îmbinat problematica preventiva cu spete concrete. Informatiile si mesajele transmise de politisti au fost adecvate vârstei si nivelului de întelegere al elevilor.

Vezi si: Cel mai SUFLETIST hot din Iasi a ajuns dupa gratii! In fata politistilor s-a jurat ca nu a furat, dar cu toate acestea a fost dispus sa plateasca tot ce i-a disparut unei femei

Elevii au fost încurajati sa aiba o relatie deschisa cu parintii, sa apeleze la sfatul lor si a cadrelor didactice atunci când se afla în situatii dificile.

Vezi si: EXCLUSIV! Furtul anului la Iasi! Mai multi barbati au furat peste 60.000 de euro si 1 miliard de lei vechi

De asemenea, au fost prezentate materiale video cu caracter informativ si preventiv privind consumul si traficul de droguri. Beneficiarii activitatilor au fost 290 de elevi si 9 cadre didactice.
Adauga un comentariu