Eveniment-Social

Zeci de ieseni ajung zilnic la spital din cauza caniculei

Publicat: 12 aug. 2014

Zeci de persoane, in special varstnici cu probleme cardiace, au ajuns in ultimele zile la UPU Spiridon. In cazul instituirii codului galben de canicula, municipalitatea va asigura o serie de masuri urmand a se mentine functionale cele 10 fântâni stradale din zonele Copou, Târgu Cucu, Esplanada Oancea, Parcul Expozitiei, Teatru. De asemenea, Salubris va monitoriza cursurile de apa în vederea protejarii acestora împotriva poluarii si a depozitarii gunoaielor.
Directia de Asistenta Comunitara are identificate si sub supraveghere persoanele cu dizabilitati si boli cronice, îngrijindu-se ca acestea sa fie aprovizionate cu apa minerala, sucuri, fructe, efectuând si cumparaturi pentru cele nedeplasabile.
„Daca situatia o va impune, ApaVital va asigura distributia de apa în zonele din municipiu care nu sunt racordate la sistemul centralizat de distributie a apei potabile si a caror surse de alimentare cu apa potabila au scazut sau secat. Societatile si regiile furnizoare de utilitati publice vor dota punctele de încasare a facturilor cu echipamente de climatizare si dozatoare de apa.
Agentii de la Politia Municipiului Iasi si Politia Locala vor intensifica masurile pentru retinerea cersetorilor si a persoanelor fara adapost în vederea dirijarii acestora spre adaposturi pe perioada caniculara. În cazul unui cod galben de canicula, municipalitatea va asigura cantitati suficiente de apa ce vor fi distribuite prin intermediul centrelor de cartier. De asemenea, traficul prin oras al masinilor cu un tonaj mai mare de 7,5 tone va fi restrictionat între orele 10-20″, a declarat Gabriel Andronache, purtator de cuvant al municipalitatii.loading...

Adauga un comentariu