National

Zeci de interlopi cu sapte clase s-au INSCRIS la o facultate celebra din Londra

Publicat: 25 nov. 2014
1
Zeci de interlopi din judetul Vaslui, majoritatea nefiind nici macar absolventi de gimnaziu, au devenit in ultimii doi ani studenti la un cunoscut colegiu din Londra, beneficiind si de o bursa de sprijin de 10.000 de lire sterline pe an. Acestia au mintit la inscriere, luandu-si angajamentul ca, pana la sfarsitul anilor de studiu, sa prezinte documentele scolare din Romania. Imediat dupa ce au primit sprijinul financiar de la statul britanic, au abandonat cursurile.

Citeste si: Rechizitoriu fierbinte! Un regizor cretin din Iasi este judecat pentru pornografie!

Escrocheriile unor interlopi vasluieni au iesit la iveala in timpul cercetarilor intr-un dosar de trafic de persoane, in care Alex Andrei Mandache (32 de ani) este acuzat ca a racolat o tanara pe care a obligat-o sa se prostitueze in Londra. Initial, in fata procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT), individul nu doar ca s-a declarat nevinovat, ci a incercat sa arate ca ar avea preocupari serioase in Anglia, unde ar fi student, acesta fiind de fapt motivul prezentei sale acolo, potrivit obiectivvaslui.ro.
Surpriza totala a venit in momentul in care Mandache fost pus sa-si scrie declaratia, acesta intampinand mari dificultati de redactare. La audiere, a recunoscut ca are doar sapte clase, insa s-a inscris la Colegiul „Saint Patrick” din Londra in baza unul curriculum vitae si a unei declaratii pe propria raspundere prin care isi lua angajamentul ca, pana la sfarsitul celor patru ani de studiu, sa prezinte documentele scolare din Romania.

Citeste si: Razboi incredibil intre amant si fostul sot: impuscaturi si tentative repetate de omor – VIDEO

Anchetatorii aveau sa constate ca mai multi martori din dosar, inclusiv tanara obligata sa se prostitueze, erau studenti la acelasi colegiu londonez, majoritatea nefiind nici macar absolventi de gimnaziu.
In iulie, Alex Mandache a fost trimis in judecata sub acuzatia de trafic de persoane. Abia pe parcursul procesului, procurorii si judecatorii au putut descoperi misterul studentilor cu sapte clase. Acestia au declarat ca au ajuns la Londra pentru a munci, insa Mandache le-a propus sa se inscrie la „facultate”, urmand sa primeasca o mie de lire sterline pe luna de fiecare, drept bursa de sustinere. De la fiecare student inscris, Alex Mandache percepea un comision de 1.000 de lire, iar numarului vasluienilor inscrisi in ultimii doi ani este de ordinul zecilor, spun anchetatorii.

Citeste si: „Cariera” lui Sile Camataru face victime. O femeie s-a sinucis

Pentru a veni in sprijinul studentilor din estul Europei, Colegiul „Saint Patrick” din Londra le ofera sustinere financiara, beneficiarii avand obligatia de a absolvi cei patru ani de studiu, in caz contrar trebuind sa restituie integral bursa.
Sursa: romaniatv.net 
Adauga un comentariu