Actualitate

Zeci de medici vor sa se mute aici. Nu platesc mai mult de 200 lei, lunar

Publicat: 22 aug. 2016

La Directia de Sanatate Publica (DSP) Iasi, 70 de medici s-au inscris pe lista de asteptare pentru a primi o locuinta in blocurile ANL din Bucium. Medicii rezidenti si tinerii medici specialisti au la dispozitie 11 blocuri cu 165 de apartamente, care au fost date in folosinta incepand cu anul 2008.

„Pe lista de asteptare sunt medicii care au dosarele aprobate pentru a primi o locuinta in blocurile ANL. O locuinta se elibereaza prin plecarea unui medic care a incheiat perioada de rezidentiat. Locuintele ANL sunt, in continuare, cautate de medicii rezidenti si tinerii specialisti”, a declarat dr. Liviu Stafie, director executiv la DSP Iasi. O parte dintre medici au fost pusi la plata in momentul in care au eliberat locuinta, deoarece au produs pagube. „Am avut si locatari care au provocat distrugeri in locuinte si au fost obligati sa plateasca contravaloarea bunurilor distruse. Nu este vorba de sume mari, iar astfel de cazuri sunt izolate”, a spus directorul DSP.

Lunar, medicii platesc pentru un apartament cu una, doua sau trei camere, in blocurile ANL, o chirie modica, intre 100 si 200 lei. De curand, DSP a intrat in posesia terenului din preajma blocurilor si medicii vor beneficia de parcari si spatii de joaca pentru copii. Nu se stie daca parcarile si parcurile de joaca vor fi amenajate pana la sfarsitul acestui an. Deocamdata, reprezentantii DSP Iasi sunt in faza de intabulare a terenului care s-a aflat in proprietatea Institutului de psihiatrie Socola din Iasi.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu