Local

Zeci de mii de tigari de contrabanda capturate de politistii de frontiera – FOTO, VIDEO

Publicat: 15 mai 2014
Politistii de frontiera au intocmit dosar penal pe numele unui barbat care intentiona sa introduca ilegal pe teritoriul Romaniei 30.000 de tigari cu timbru de acciza Ucraina. Marfa, in valoare de 13.332 lei, a fost confiscata. Barbatul a fost prins ieri, 14 mai, in cadrul unei actiuni specifice organizate de politistii de frontiera de la STPF Botosani – ITPF Iasi, in baza unei informatii.
In jurul orei 15:00, politistii de frontiera au depistat si retinut pe directia localitatii de frontiera Dersca o persoana care avea asupra sa doua colete voluminoase, prevazute cu chingi pentru transport. In urma cercetarilor s-a stabilit ca barbatul este cetatean roman, are 51 de ani, acesta declarand ca intentiona sa comercializeze tigarile pe raza localitatii Dersca. La examinarea coletelor a fost gasita cantitatea de 1.500 pachete de tigari marca Monte Carlo, in valoare de 13.322 lei, care a fost confiscata.
Politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar barbatul a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Dorohoi, fiind dispusa masura retinerii pentru 24 de ore, urmand ca astazi sa fie prezentat Judecatoriei Dorohoi, cu propunerea dispunerii masurii arestarii preventive pentru 30 zile. Cercetarile continua pentru stabilirea intregii arii infractionale si a tuturor persoanelor implicate urmand ca la finalizare sa fie luate masurile legale in consecinta cu gravitatea faptelor.
Adauga un comentariu