Local

Zeci de mii de tigari de contrabanda, descoperite in weekend la frontiera Romaniei – FOTO

Publicat: 22 feb. 2016
La sfarsitul saptamanii trecute, politisti de frontiera din cadrul ITPF Iasi, impreuna cu inspectorii vamali, au descoperit, ascunse si nedeclarate, peste 26.000 de tigari pe care mai multe persoane intentionau sa le introduca ilegal in Romania.  In data de 20 februarie, in jurul orei 4:40, s-au prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, doi barbati, de 34, respectiv 21 de ani, conducand fiecare cate un autoturism Volkswagen Passat, masinile fiind inmatriculate in Bulgaria. Pentru valorificarea unei informatii, politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unor controale amanuntite asupra mijloacelor de transport. In urma controalelor efectuate, echipele comune formate din politisti de frontiera si inspectori vamali au descoperit, ascunse si nedeclarate, in banchetele din spate ale autoturismelor, 4.220 de tigari marca Rothmans, cu timbru de acciza Republica Moldova. Conform prevederilor legale a fost luata masura ridicarii tigarilor in valoare de 1.691 lei in vederea confiscarii, iar persoanele au fost sanctionate contraventional cu amenzi in valoare totala de 10.000 lei. 
In perioada 20 – 22 februarie, in Punctul de Trecere a Frontierei Galati-rutier, pe timpul efectuarii formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, echipele comune de control, formate din politisti de frontiera si inspectori vamali, au descoperit, in opt cazuri, ascunse si nedeclarate, in bagajele personale ale participantilor la trafic, cat si in locuri special amenajate in portbagajul, in bordul si portierele a doua autoturisme, cantitatea totala de 9.660 de tigari. In toate cele opt cazuri a fost luata masura retinerii tigarilor, in valoare totala de 1.554 lei, au fost retinute in vederea confiscarii doua autoturisme in valoare totala de 19.000 lei si au fost aplicate patru sanctiuni contraventionale in valoare totala de 20.000 lei. 
In data de 20 februarie, in jurul orei 22:30, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Galati-port, pentru efectuarea formalitatilor necesare controlului de frontiera in tranzit, pe sensul de intrare in tara, o nava sub pavilion Ucraina, avand la bord un echipaj format din 11 marinari ucraineni. In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra navei cat si la cabinele membrilor echipajului. In urma controlului efectuat, echipa comuna formata din inspectori vamali si politisti de frontiera a descoperit, ascunse si nedeclarate in cabina ofiterului secund, 4.800 de tigari diferite marci. Conform prevederilor legale a fost luata masura ridicarii tigarilor, in valoare totala de 2.880 lei in vederea confiscarii, iar cetateanul ucrainean a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 10.000 lei. 
In data de 21 februarie, in jurul orei 23:30 politisti de frontiera din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Galati, pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice pe linia combaterii traficului ilicit cu tigari, au oprit in trafic, in municipiul Galati, un autoturism Volvo S40, condus de o tanara cu dubla cetatenie, moldoveneasca si romana, despre care existau informatii ca desfasoara activitati in sfera contrabandei cu tigari. Pentru continuarea cercetarilor, lucratorii nostri au procedat la conducerea autoturismului si a conducatoarei auto la sediul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Galati. In urma controlului efectuat asupra autoturismului, au fost descoperite ascunse in portierele autoturismului 7.600 de tigari marca Kiss de provenienta R. Moldova. A fost anuntat Serviciul Supraveghere Fiscala din cadrul D.R.A.O.V. Galati, care a luat masura ridicarii tigarilor in valoare de 1.724 lei in vederea confiscarii si a sanctionat persoana cu amenda in valoare de 10.000 lei.
Adauga un comentariu