National

Zeci de miliarde de lei au luat drumul Iasului

Publicat: 07 iul. 1999
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:3921;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Tanasoiu a dat la pace cu Remes

In urma cu citeva zile, la intilnirea avuta cu staff-ul PNL central, presedintele Consiliul Judetean,Vladimir Tanasoiu, a obtinut impacarea cu ministrul Finantelor, Traian Decebal Remes.
Relatiile dintre cei doi liberali au fost deteriorate cu ocazia unor intilniri avute la Bucuresti, cind ministrul Remes a ramas indiferent fata de necazurile financiare al judetului Iasi. La aceasta ultima intrevedere, „impacarea” s-a concretizat cu repartizarea a 25 miliarde lei, la rectificarea bugetului din luna septembrie. La negocieri au participat: deputatul Adrian Mogos, vicepresedintele CJ, Constantin Stentel si consilierii judeteni Titus Ceia si Emil Stratan.

Vicepresedintele CJ a obtinut bani pentru finalizarea constructiei a doar 160 de apartamente

In aceeasi perioada, la Bucuresti s-a aflat si vicepresedintele CJ, Iordache Popa. Acesta a avut doua intrevederi la Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarea Teritoriului (MLPAT) si la Ministerul de Finante. Suplimentarea fondurilor destinate constructiilor de locuinte, pentru beneficiarii Ordonantei 19, a constituit subiectul discutiilor cu reprezentantii MLPAT. Consiliul Judetean a avansat ministerul de resort doua programe: primul cuprinde suplimentarea bugetuluii cu 20 miliarde lei, suma care ar asigura finalizarea a 70 apartamente, iar cel de al doilea program cuprinde suplimentarea cu 23 miliarde lei pentru finalizarea a 90 apartamente. Ministerul a agreat cea de a doua varianta si urmeaza sa faca diligentele necesare la MF.
In judetul Iasi sint 800 de apartamente aflate in diferite stadii de constructie. Anul trecut, MLPAT a repartizat pentru constructia de locuinte 10,2 miliarde lei. Pe anul in curs, alocatiile s-au cifrat la 1,8 miliarde lei, iar necesarul estimat este de 80 miliarde lei.
Tot la Bucuresti, vicepresedintele Popa a rezolvat, in mare masura, si problema fondurilor pentru pietruirea drumurilor judetene. Programul care se deruleaza pe o perioada de 3 ani in judetul Iasi este cifrat la 20 miliarde lei. Anul trecut, pentru pietruirea drumurilor s-a alocat 6 miliarde lei, iar in acest an 4 miliarde lei. In discutiile angajte cu oficialii bucuresteni, reprezentantul CJ a avansat ideea suplimentarii fondurilor cu inca 4 miliarde lei. La rectificarea bugetului, exista sansa repartizarii a jumatate din suma solicitata, respectiv 2 miliarde lei.
Marcela DONCIU

Adauga un comentariu