International

Zeci de morți și răniţi într-un incendiu la un club din Thailanda – FOTO

Publicat: 05 aug. 2022
imagine cu un incendiu izbucnit la un club in Thailanda
Un incendiu de la un club din Thailanda a facut 13 morți și peste 40 de răniți

Cel puțin 13 persoane au murit și alte 41 au fost rănite după ce un incendiu a izbucnit într-un club de noapte din provincia Chonburi din sud-estul Thailandei. Autoritățile precizează faptul că cei 13 oameni care au murit erau localnici. Momentan cifrele sunt într-o actualizare constantă.

Incendiul aduce aminte de tragedia care s-a produs în România, la clubul Colectiv când zeci de persoane au murit după ce plafonul clubului de noapte a ars.

Morți și răniţi într-un incendiu de la un club din Thailanda

Incendiul de la un club din Thailanda a izbucnit la ora locală 1:00 vineri la localul de noapte Mountain B din districtul Sattahip, a declarat poliția. Imaginile care circulă online au arătat oameni care fugeau din club țipând, unii cu hainele aprinse. Salvatorii spun că materialul inflamabil de pe pereți ar fi putut agrava incendiul.

Locul din Chonburi, o provincie situată la 150 km (90 mile) sud de Bangkok, era un complex cu un singur etaj, care măsoară 4.800 de metri pătrați. Pompierii s-au luptat mai bine de două ore pentru a ține focul sub control, spun rapoartele locale. Cadavrele morților, dintre care patru femei și nouă bărbați, au fost găsite în mare parte lângă intrare și în băi. Alții au fost găsiți lângă cabina DJ. Se crede că toate victimele de până acum sunt cetățeni thailandezi.

Cauza exactă a incendiului nu a fost încă stabilită, deși oficialii de la Fundația de Salvare Sawang Rojanathammasathan au spus că spuma acustică inflamabilă de pe pereții cluburilor ar fi putut accelera viteza cu care focul a străbătut locația.

Personalul medical a intrervenit in forță în clubul care a ars din Thailanda

Prim-ministrul thailandez Prayuth Chan-ocha a declarat vineri că familiile victimelor vor primi ajutor de la autorități și a cerut locurilor de divertisment din toată țara să se asigure că au ieșiri de urgență adecvate și măsuri de siguranță. Nu este prima dată când izbucnește un incendiu într-un club de noapte thailandez. În 2009, peste 60 de persoane au murit în Bangkok după ce un incendiu a izbucnit la Santika Club la primele ore ale zilei de Anul Nou. Doi bărbați, inclusiv proprietarul clubului, au fost închiși în 2011. Un incendiu la un club de noapte din populara destinație turistică thailandeză Phuket în 2012 a ucis patru persoane și a rănit aproximativ o duzină.

Thailanda o destinație de turism de talie mondială

În ultimii ani, Thailanda a devenit o destinație de turism de talie mondială. Turiştii din întreaga lume, inclusiv din România se duc în vizită în țara care oferă multe din acest punct de vedere. Principala atracție este Bangkok, Thailanda, unde există și un turism sexual. Bangkok, este un oraș exotic și popular, iar o statistică arăta faptul că în capitala Thailandei erau peste 800 de hoteluri gata să primească turiști. În fiecare an, peste 15 milioane de turişti aleg Bangkok-ul ca destinaţie de vacanţă. Străduţele aglomerate, căldura şi lipsa spaţiului personal pot fi pentru unii dintre vizitatori, copleşitoare, însă pentru mulţi alţii, dinamismul pur este intoxicant.

La nivel turistic, Thailanda se poate bucura de plaje cu adevărat angelice. Sunt multe plaje care oferă o apă cristalină și printre cele mai fine nisipuri din lume. Din aceste privințe Thailanda rămâne un important pol de atracție turistică din Asia și de pe întreaga planetă. Totuşi, faptul că un incendiu a izbucnit într-un club din Thailanda scoate la iveală marile probleme cu care se confruntă țara, printre care corupția sau slabă calitate a unor servicii.
Adauga un comentariu