National

Zeci de nuntasi, in frunte cu mirele, transportati de URGENTA la spital cu TOXIINFECTIE ALIMENTARA

Publicat: 21 iul. 2013
1

Aproximativ 40 de persoane care au participat, in noaptea de sambata spre duminica, la o nunta in satul bistritean Ciresoaia, inclusiv mirele, au fost transportate la spital dupa ce au facut toxiinfectie alimentara.

La nunta au participat 350 de persoane, iar la circa 40 dintre acestea, inclusiv mirelui, li s-a facut rau dupa ce au mancat aperitivele pregatite pentru nunta, relateaza Mediafax.

„A fost o nunta cu 350 de persoane, toate de etnie maghiara. De la aperitive li s-a facut rau la circa 40 dintre nuntasi, inclusiv mirelui. Se pare ca inclusiv cei care au pregatit aperitivele si probabil au gustat din ele s-au simtit rau. Au terminat pregatirile, s-au dus acasa sa se imbrace si sa vina la nunta si n-au mai aparut. Au facut toxiinfectie alimentara. Unii s-au dus la spital, altii au ramas acasa sa se trateze. Mirele a ajuns si el la spital, dar nu s-a internat”, a declarat viceprimarul comunei Branistea, din care face parte satul Ciresoaia, Cornel Sasarman.

Nuntasii au relatat ca li s-a facut rau dupa ce au mancat aperitivul, iar unii si supa. Unii au inceput sa vomite, pe altii i-a durut capul si au avut diaree, asa incat au plecat spre cel mai apropiat spital, atat cu masinile personale, cat si cu ambulante din Beclean.

Directorul Directiei de Sanatate Publica Bistrita-Nasaud, dr. Anca Andritoiu, a declarat ca 12 persoane au fost transportate la Spitalul Orasenesc Beclean, 20 la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita, iar doua au fost trimise la clinici din Targu Mures.

„Din ce am putut afla pana acum, a fost o nunta in noaptea de sambata spre duminica. Probabil au consumat ceva alterat, asa incat li s-a facut rau nuntasilor si au ajuns la spital: 12 la Beclean, 20 la Bistrita si doi la Targu Mures. La Bistrita au fost adusi la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta, nu atat pentru ca erau intr-o stare foarte grava, ci pentru ca nu cred ca la Beclean sunt destule locuri. Am trimis acolo o echipa sa faca o ancheta epidemiologica sa vedem ce s-a intamplat, cine este vinovat”, a declarat Anca Andritoiu.

Comentarii
Adauga un comentariu