International

Zeci de persoane au murit în Ucraina în urma prăbușirii unui avion

Publicat: 25 sept. 2020
Avion prăbușit în Ucraina
Avion prăbușit în Ucraina

O aeronavă militară s-a prăbușit, vineri seară, în regiunea estică a Ucrainei, relatează presa internațională. Tragedia s-a petrecut în timpul unui zbor de antrenament. Agențiile de presă transmit că cel puțin 22 de persoane și-ar fi pierdut viața, conform unui blianț preliminar. Două persoane ar fi supraviețuit, cu arsuri grave pe 90% din suprafața corpului iar despre alți 4 ocupanți ai aeronavei nu se știa nimic în primele zeci de minute după catastrofă.

Conform agenției ucrainene Unian, aeronava prăbușită este de tip Antonov-26 și avea la bord cadeți ai Universității Forțelor Aeriene din Harkov Locul tragediei este în apropierea orașului Ciuhuiiv. Circumstanțele prăbușirii, care s-a petrecut la ora locală 20.50 (aceeași cu ora României), nu erau cunoscute la ora transmiterii acestei știri.

„22 de morţi şi două persoane grav rănite”, se arată în comunicatul oficial.

„Căutările pentru găsirea altor două persoane continuă” a precizat serviciul de stat pentru situaţii de urgenţă, care a informat că la bordul avionului se aflau 24 de persoane.

Un avion s-a prăbușit la o bază aeriană din SUA. Pilotul a decedat

Un avion s-a prăbușit la o bază aeriană din SUA. Un avion de luptă F-16 s-a prăbușit la o bază aeriană din statul Carolina de Sud. Tragedia s-a petrecut în timpul unui zbor de antrenament.

Un avion s-a prăbușit la o bază aeriană din SUA

Avion de luptă F-16 s-a prăbușit la o bază aeriană din Statele Unite ale Americii. La bordul aeronavei se afla doar pilotul. Bărbatul s-a stins din viață pe patul de spital, în ciuda eforturilor medicilor, potrivit cbsnews.com.

Până în acest moment, identitatea pilotului nu a fost făcută publică.

Autoritățile americane au demarat o anchetă pentru a se stabili cu exactitate cauza prăbușirii.

Avion prăbușit în Iran

Tragedia din Iran a fost filmată, arătând locul unde s-a petrecut dezastrul. Toţi pasagerii aflat la bord, circa 180 şi-au pierdut viaţa în urma impactului. Aeronava companiei Ukraine Internaţional Airlines din Iran s-a făcut scrum în urma accidentului produs la începutul lunii ianuarie a acestui an.

Bilanțul tragediei: 15 pasageri ucraineni, 71 iranieni, 73 canadieni, patru germani, trei englezi, opt suedezi și șase afgani.

„Cauza producerii accidentului aviatic din Iran în care 176 de persoane au murit a fost un incendiu izbucnit la unul dintre motoare. În urma incendiului, pilotul a pierdut controlul aeronavei, după care s-a prăbușit. Una dintre cutiile cutiile negre ale avionului a fost găsită de către echipele de salvare iraniene”, a declarat Qassem Biniaz, purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian al Transporturilor.

Locul unde s-a produs întregul eveniment este lipsit de viaţă, fiind doar resturi mistuite încet de flăcări. Videoclipul a fost intens distribuit în toate ţările.

Aeronavă, un Boeing 737-800 zbura spre Kiev, moment în care s-a prăbușit după plecarea de pe Aeroportul Internațional Imam Khomeini din Teheran, miercuri dimneața, 8 ianuarie 2020. Organele legii iraniene au confirmat faptul că nu s-au înregistrat supraviețuitori.

Cauza producerii dezastrului nu este cunoscută încă, ci doar se speculează că ar fi vorba despre defecţiuni tehnice.

Avion prăbușit în Afganistan

Avionul care s-a prăbuşit la sfârșitul lunii ianuarie a acestui an în estul Afganistanului într-o zonă controlată de talibani aparţine forţelor americane, afirmă insurgenţii, Ministerul Apărării afgan negând că este vorba de o aeronavă afgană.

„Un avion special al ocupanţilor americani s-a prăbuşit… în provincia Ghazni”, a declarat purtătorul de cuvânt al talibanilor Zabiullah Mudjahid într-un comunicat, adăugând că toţi membrii echipajului au murit, relatează AFP.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării afgan, Rohullah Ahmadzai, a declarat pentru agenţia franceză de presă că aparatul nu aparţinea forţelor afgane. Forţele americane din Kabul, contactate de AFP, nu au oferit comentarii. Informaţii contradictorii despre acest accident au circulat, unii întrebându-se dacă acesta chiar a avut loc, potrivit dpa.

Reprezentanţi ai autorităţilor locale au declarat iniţial că un avion Boeing aparţinând Ariana Afghan Airlines s-a prăbuşit în zona Sado Khel a districtului Deh Yak din provincia Ghazni, luni, în jurul orei locale 13:10. Unii oficiali au spus că s-ar putea să fi fost un avion militar sau un avion mic privat. Zona presupusului accident este controlată de talibani.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor, Ali Sena Saed, a declarat că ministerul nu a înregistrat niciun accident civil de avion. Nici Autoritatea aviaţiei civile nu a putut confirma un accident de avion, iar compania Ariana Airlines a negat, la rândul său, că o aeronavă a sa s-ar fi prăbuşit.

Adauga un comentariu