Local

Zeci de pietoni si soferi, amendati in doar cateva ore pe strazile din Iasi

Publicat: 17 iun. 2015
1

Politistii din cadrul Biroului Rutier Iasi au organizat o actiune pentru sanctionarea conducatorilor auto care nu acorda prioritate de trecere pietonilor care au acest drept. Au fost vizate 3 zone de actiune: strada Pictorului, strada Pacurari si bulevardul Alexandru cel Bun, acolo unde, in doar cateva ore, au fost aplicate 93 sanctiuni contraventionale.

Dintre acestea, 9 au fost date pentru neacordare prioritate pietonilor, 25 pentru nefolosirea centurii de siguranta, iar alte 21 pentru traversare neregulamentara. In total, amenzile aplicate pietonilor si soferilor au fost în valoare de 14820 lei si, totodata, au fost retinute 9 permise de conducere si retrase doua certificate de înmatriculare. Actiunea a fost organizata la data de 16 iunie, între orele 09:00-11:30 si 14:30-18:00. „Un barbat, de 34 ani, din judetul Vaslui a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, pe soseaua Moara de Foc, iar la trecerea pentru pietoni nu a oprit si nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat regulamentar în traversarea strazii. Acesta a fost sanctionat cu amenda de 390 lei fiindu-i retinut permisul de conducere în vederea suspendarii dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice pentru o perioada de 30 zile, conform OUG 195 din 2002”, au declarat oficialii Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.

Comentarii
  • Stati pe Independentei! Se intra pe galben si rosu, se sta pe banda de viraj la dreapta si se merge inainte, se intoarce pe linia continua, nu se da prioritate la pietoni. De viteza nu mai zic nimic, poate mi se pare mie ca „zboara cam incet”.

  • Sunt curioasa: cate din cele 25 de amenzi pentru nepurtarea centurii de siguranta sunt pe bune. Am dubii mari. Cred ca oricine poate da un exemplu (macar din auzite) de politai care da amenda (de comun acord cu conducatorul) pentru nepurtarea centurii in locul abaterii reale (de exemplu trecere peste linia continua) – e mai mica. Eu personal consider ca se prejudiciaza statul (cu diferenta de suma) cat si statisticile.

Adauga un comentariu