National

Zeci de politisti si vamesi, dusi la Penitenciar

Publicat: 18 mart. 2015
1
Zeci de politisti si vamesi suceveni care au fost condamnati, marti, de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), la cinci ani de inchisoare cu executare, in cazul mitei din Vama Siret, s-au predat si au fost dusi la Penitenciarul Botosani. Initial, politistii de frontiera si vamesii judecati pentru luare de mita si constituire de grup infractional organizat au fost condamnati, in mai 2014, de Curtea de Apel Suceava la pedepse cu suspendare cuprinse intre cinci luni si trei ani de inchisoare.
Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis, marti, apelul declarat de DNA Suceava si a condamnat la cinci ani cu executare 48 de politisti de frontiera si vamesi din acest dosar, iar alti 14 au fost condamnati la doi ani cu suspendarea executarii pedepsei. Purtatorul de cuvant al IPJ Suceava, Ionut Epureanu, a declarat ca toti condamnatii au fost predati Penitenciarului Botosani.
El a spus ca unii dintre ei s-au predat la sediul IPJ Suceava, iar altii la politiile din localitatile de domiciliu, in timp ce unii dintre ei au fost ridicati de catre politisti de la domiciliu, toti fiind dusi la Penitenciarul Botosani. In februarie 2011, procurorii DNA au facut perchezitii de amploare in Vama Siret, zeci de politisti si vamesi fiind retinuti atunci pentru trafic de tigari si luare de mita.
Adauga un comentariu