Local

Zeci de taximetristi au fost prinsi fara atestat

Publicat: 06 iun. 2012
1

Iesenii trebuie sa fie mai atenti atunci cand apeleaza la taximetristi. Zeci de conducatori auto profeseaza ca soferi de taxi fara a avea un atestat in acest domeniu, asa cum prevede legea. Numai in luna mai, politistii locali au desfasurat mai multe actiuni de control pentru identificarea conducatorilor auto care desfasoara activitati de transport în regim de taxi si nu respecta normele legale.

„In urma verificarilor efectuate, politistii locali au aplicat 26 de sanctiuni contraventionale, cu o valoare de peste 10.200 de lei pentru nerespectarea prevederilor legii cu privire la transportul în regim de taxi si în regim de închiriere. Având în vedere ca tot mai multe persoane au sesizat ca sunt nemultumite de conduita taximetristilor în trafic, politistii locali vor continua actiunile de control pentru a fi asigurat un serviciu de taximetrie în siguranta cu respectarea legislatiei”, a declarat Nicoleta Deciu, purtatorul de cuvant al Politiei Locale Iasi.

Taximetristii au fost sanctionati cu amenzi cuprinse între 100 si 1.500 lei, pentru lipsa atestatului pentru transport persoane, a  autorizatiilor de functionare sau pentru neeliberarea bonului fiscale la finalul curselor. De asemenea, politistii locali au aplicat sanctiuni contraventionale pentru lipsa ecusonului de identificare a conducatorului auto care, potrivit legii, trebuie sa fie amplasat într-un loc vizibil.

Comentarii
  • Mustaciosul asta,tot arde ce prinde,cred ca nu o iarta nici pe masa,cind vede taximetristi,ii sar ochii din orbite,parca numai taximetristii incalca legea,nu acelasi lucru face si cu ceilalti conducatori auto,ceilalti colegi de-ai lui sunt impartiali cu toti conducatori auto ,dar el nu ,ii steclesc ochi la culoarea galbena.

Adauga un comentariu