National

Zeci de tone de azotat de amoniu au fost găsite la Galaţi. Substanţa a stat la baza exploziei din Beirut

Publicat: 10 aug. 2020
Zeci de tone de azotat de amoniu au fost găsite la Galaţi
Zeci de tone de azotat de amoniu au fost găsite la Galaţi

Zeci de tone de azotat de amoniu au fost găsite în Galaţi de către oamenii legii. Substanţa este una extrem de periculoasă şi a stat la baza exploziei din Beirut. Conform informaţiilor date publicării, poliţiştii au găsit peste 35 de tone la sediul unei firme din Galaţi.

Azotatul de amoniu a fost găsit la Galaţi la sediul unei firme

Poliţiştii au găsit peste 35 de tone de azotat de amoni care era depozitat în condiţii improprii, la sediul unei firme din judeţul Galaţi. Conform Poliţiei Romane, administratorul societăţii este cercetat în aceste momente pentru mai multe infracţiuni printre care şi trafic de produse şi substanţe toxice.

În data de 7 august 2020, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din judeţul Galaţi au efectuat mai multe controale printre care şi la punctu lde lucru al unei societăţi din localitatea Vlădeşti. Conform declaraţiilor oamenilor legii, într-o magazie din societatea amintită mai sus au fost descoperite peste 2 kilograme de insecticid, 70 de litri de produse pentru protecţia plantelor, dar şi peste 35.000 de tone de azotat de amoniu care se afla depozitat în condiţii improprii.

” Aici, într-o magazie, au fost descoperite 2 kilograme de insecticid, produs clasificat „foarte toxic”, deținută ilegal și 73 litri de produse de protecția plantelor, expirate, față de care administratorul societății nu luase măsura neutralizării printr-o firmă autorizată”,a același control, polițiștii au găsit 35.000 de kilograme de azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii.

„Acum, administratorul societății este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de produse și substanțe toxice, neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase devenite deșeuri și nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și a produselor de protecția plantelor numai ambalate și în locuri protejate”, arată sursa citată.

Azotatul de amoniu a dus la adevărate tragedii în România, dar şi în Beirut

Azotatul de amoniu este o substanţă extrem de periculoasă şi a provocat, de-a lungul timpului, mai multe tragedii la nivel mondial, dar şi naţional. Vă aducem aminte faptul că în 2004 în localitatea Mihăileşti s-a produs unul dintre cele mai mari dezastre industriale din România. În acea perioadă, un camion care a sărit în aer şi care conţinea 20 de tone de azotat de amonia a făcut numeroase victime printre care şi pompieri, dar şi jurnalişti.

În altă ordine de idei, cea mai recentă tragedie a avut loc în Beirut unde zeci de tone de azotat de amoniu au explodat şi au făcut mii de victime şi sute de morţi. Conform cercetărilor existente până la aceste momente, se pare că în capitala Beirut ar fi explodat peste 2.700 de tone de azotat de amoniu. Întregul eveniment a fost catalogat ca o tragedie, sute de mii de oameni rămânând fără locuinţe.

Suflul exploziei s-a simţit şi la sute de kilometri distanţă, iar imaginile de la faţa locului sunt extrem de şocante. S-au raportat pagube materiale chiar şi la 10 kilometri distanţă de la locul exploziei. Specialiştii afirma că întreaga explozie a avut 10% din capacitatea unei bombe nucleare.

Comentarii
  • vOI de la BZI veniti repede la HOLBOCA . IN SPATELE GARII holboca a in incinta fostei CENTRALE TERMICE DE ZONA -CTZ- si ve-ti gasi depozitate in conditii improprii zeci de mii de tone de azotat de amoniu adus de rusi din tarile BALTICE .- Da veniti repede ca dupa aceea va caut eu pentru mai multe detalii .-

Adauga un comentariu