Razboi în Ucraina

Zelenski cere mai multe arme pentru Ucraina: Asta înseamnă prevenirea foametei în lume

Publicat: 15 mai 2022
Volodimir Zelenski cere mai multe arme pentru Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, sâmbătă seară, că ajutorarea Ucrainei înseamnă evitarea foametei în lume.

„Una dintre problemele cu care mă confrunt zilnic este securitatea alimentară. Din ce în ce mai multe ţări din întreaga lume realizează că Rusia, blocând Marea Neagră şi continuând acest război, pune zeci de alte ţări în pericol de criză a preţurilor pe piaţa alimentară şi chiar de foamete.

Acesta este un alt stimulent pentru coaliţia noastră anti-război să acţioneze împreună mai decisiv. Acum, sprijinul pentru Ucraina – şi mai ales cu arme – înseamnă a lucra pentru a preveni foametea globală. Cu cât ne eliberăm mai devreme pământul şi garantăm securitatea Ucrainei, cu atât starea normală a pieţei alimentare poate fi restabilită mai repede”, a spus el.

Zelenski a menţionat că situaţia din Donbas rămâne foarte dificilă.

„Trupele ruse încă încearcă să arate măcar o oarecare victorie. În cea de-a 80-a zi a invaziei la scară largă, pare deosebit de nebunesc, dar nu opresc toate aceste eforturi. Sunt recunoscător tuturor celor care luptă la Donbas, Pryazovia şi Herson. Pas cu pas îi forţăm pe ocupanţi să părăsească pământul nostru. Îi vom face să părăsească şi marea Ucrainei”, a subliniat preşedintele.
Comentarii
  • Măi gunoiule, da ce treabă conflictul vostru ex european cu mizeriile economice ale tale și ale americanilor de acolo?! Nu că rusii ar fi cheie de biserică, si aia sunt niște mari jeguri si porcovani! Dar voi toți la un loc, la indemnul si cu sprijinul americanilor vreți ca acolo sa fie război! Iar în spatele americanilor sunt grupuri de interese economice. Asa ca nu mai vrea tu nimic de la noi gunoiule!

Adauga un comentariu