Razboi în Ucraina

Zelenski, mesaj direct pentru ruși: „Vreți mai mult? Nu? Atunci protestați. Ripostați. Fugiți sau predați-vă în captivitate ucraineană”

Publicat: 22 sept. 2022
Volodimir Zelenski
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski anunță că țara sa depune astăzi cerere de aderare la NATO în regim accelerat

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski încearcă să-i convingă pe ruși să se revolte împotriva propriei conduceri, după decretul semnat de Vladimir Putin pentru mobilizare parțială. Zelenski îi îndeamnă pe ruși să protesteze sau să fugă, pentru a nu ajunge victime ale războiului.

„Le voi explica rușilor în limba rusă ce se întâmplă.

55 de mii de soldați ruși au murit în acest război în șase luni. Zeci de mii sunt răniți și mutilați. Vreți mai mult? Nu? Atunci protestați. Ripostați. Fugiți sau predați-vă în captivitate ucraineană. Acestea sunt opțiuni pentru ca voi să supraviețuiți”, a transmis Voloimir Zelenski.

Volodimir Zelenski: „Tocmai la faptul că Ucraina este puternică reacționează conducerea rusă”

Președintele ucrainean a transmis că Rusia a decis să facă această mobilizare parțială și este o recunoaștere sinceră a faptului că armata lor, care a fost pregătită timp de decenii pentru a invada o țară străină, nu a putut rezista și s-a prăbușit.

„Decizia Rusiei de a se mobiliza este o recunoaștere sinceră a faptului că armata lor de personal, care a fost pregătită timp de decenii pentru a invada o țară străină, nu a putut rezista și s-a prăbușit. Iar acum, datorită mobilizării, războiul Rusiei împotriva Ucrainei pentru majoritatea cetățenilor ruși nu este ceva la televizor sau pe internet, ci ceva care a intrat în fiecare casă rusească.

Tocmai la faptul că Ucraina este puternică reacționează conducerea rusă, care își schimbă tactica și încearcă să atragă și mai mulți cetățeni și resurse rusești în război.

Le mulțumesc tuturor celor care luptă și muncesc pentru victoria noastră”, afirmă Zelenski, într-un mesaj publicat pe canalul său de Telegram.

10.000 de voluntari s-au prezentat pentru a se înrola în campania militară a Rusiei în Ucraina

Aproximativ 10.000 de voluntari s-au prezentat pentru a se înrola în campania militară a Rusiei în Ucraina fără a aștepta actele de convocare emise în urma unei mobilizări parțiale, au informat joi agențiile de presă ruse, citând Statul Major rus, relatează Reuters.

Președintele Vladimir Putin a anunțat miercuri prima mobilizare parțială a Rusiei după cel de-al Doilea Război Mondial. Ministrul său al apărării a declarat că urmărește să recruteze 300.000 de specialiști cu experiență pentru campania Rusiei în Ucraina.
Adauga un comentariu