Local

Zero pacienţi cu COVID-19 la Spitalul Parhon din Iași! Ultimul pacient a fost externat astăzi

Publicat: 20 mai 2021
Spitalul Parhon din Iași
În Spitalul Parhon din Iași nu mai este niciun caz de COVID-19

Situaţia infectărilor cu COVID-19 de la Spitalul Parhon din Iași este una extrem de bună. Conform conducerii unităţii medicale, în aceste momente, la spital nu se mai află nicio persoană cu COVID-19. Ultima pacientă care suferea că urmare a infectării cu COVD-19 a fost externată astăzi, 20 mai 2021.

Anunţul vine în contextul în care pe teritoriul României se observă o scăderere mare a numărului de cazuri de persoane diagnosticate cu COVID-19

La Spitalul Parhon din Iași nu mai sunt persoane infectate cu COVID-19

În această dimineaţă, ultima persoană care era infectată cu COVID-19, a fost externată. Din aceste considerente, unitatea medicală nu mai are niciun caz de COVID-19.

” Bună dimineața! Sunt zero pacienţi pozitivi astăzi în Spitalul Parhon. Ultima pacientă pozitivă a fost externată astăzi ” a menţionat Ionuț Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului Parhon.

La Iași, ca şi la nivel de țară, se poate observa o descreștere a numărului de persoane infectate cu COVID-19. De exemplu, pe data de 19 mai 2021, în judeţul Iași au fost doar 15 persoane confirmate. În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat 1 deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 877.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, menționăm că în ultimele 24 de ore Serviciul Județean de Ambulamță Iași a realizat 24 recoltări la domiciliu.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI

  • 7 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  • 1 pat ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie
  • 3 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
  • 2 pat ATI la Spitalul de Recuperare
  • 2 paturi ATI la Spitalul CF Iasi
  • 1 pat ATI la Spitalul de Neurochirurgie
  • 6 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

În momentul de faţă sunt libere 33 paturi ATI

La Spitalul Parhon situaţia actuală este asemănătoare celei de dinainte de pandemia de COVID-19

Ionuţ Nistor, purtătorul de cuvânt de la Spitalul Parhon din Iași a vorbit despre faptul că, în cursul dimineţii de joi, 20 mai 2021, a fost externată ultima pacientă care avea COVID-19. Femeia, care era o pacientă ce făcea hemodializă, a fost externată la domiciliu şi este vindecată.

Din fericire nu mai este niciun pacient.  În cursul dimineţii a fost externat ultimul.  Este vorba despre o pacientă hemodializată care a fost internată în urmă cu 10 zile, externată la domiciliu, vindecată. În prezent nu mai avem niciun pacient pozitiv.

Au mai rămas paturi destinate pacienţilor infectaţi cu COVID-19

De altfel, Ionuţ Nistor a menţionat că la Spitalul Parhon din Iași sunt în prezent paturi destinate pacienţilor care sunt infectaţi cu COVID-19, pacienţi care au nevoie de dializă.

Au rămas în aşteptare, dacă apar cazuri de pacienţi cu COVID-19, trei rezerve. Încercăm să reducem această zonă strict pentru persoanele pozitive care au nevoie de dializă.

La Spitalul de la Parhon cifrele sunt asemănătoare celor de dinainte de pandemia de COVID-19

În altă ordine de idei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Parhon din Iași a menţionat faptul că cifrele prezente sunt asemănătoare celor de dinainte de pandemie. Personalul medical speră că acest trend să continue la fel în perioada următoare:

În rest, vedem o revenire la cifrele de dinainte de pandemie. Sunt pacienţi pe care îi vedem în ambulatoriu, în secţia de urologie, cu o frecventă similară cu perioada de dinainte de pandemie. Lucru pe care îl considerăm ca o revenire la normalitate şi sperăm ca această revenire să se menţină.

În perioada de maxim pandemie au fost 12 locuri pentru pacienţii non critici şi 4 paturi de Terapie Intensivă. Nu foarte multe, fiind un spital suport. Vorbim despre pacienţi transplantaţi sau cu necesar de dializă care au nevoie de îngrijire de specialitate. a conchis Ionuț Nistor, purtătorul de cuvânt de la Spitalul Parhon din Iași.

Adauga un comentariu