Local

Zi de sarbatoare pentru politistii de frontiera romani – FOTO

Publicat: 24 iul. 2016
Pe data de  24 iulie 2016, Politia de Frontiera Romana aniverseaza 152 ani de existenta institutionala. Semnarea la 24 iulie 1864, de catre domnitorul Alexandru Ioan Cuza a decretului prin care se realiza unirea corpurilor graniceresti din Tara Romaneasca si Moldova, a devenit un moment istoric important pentru Politia de Frontiera, fiind data de recunoastere a identitatii institutionale si de asemenea temelia organizarii moderne de astazi, care functioneaza la standarde europene. Pentru a sarbatori aceasta zi de o importanta deosebita pentru fiecare politist de frontiera, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi a fost organizata o suita de activitati. In perioada 12 – 23 iulie, atat la nivelul ITPF Iasi cat si la structurile subordonate, au fost organizate diferite competitii sportive, la care au participat atat politisti de frontiera cat si reprezentantii institutiilor cu care lucratorii nostri coopereaza. 

Vezi si Tigari in valoare de 50 mii lei, descoperite la doi ieseni

Din aceste activitati dedicate Zilei de 24 Iulie, nu puteau lipsi copiii-comorile de pret ale politistilor de frontiera. Astfel pentru micuti a fost organizat in ziua de 16 iulie, in Parcul Expozitiei Iasi, Crosul Copiilor. Pentru ca ei sunt cei care aduc bucurii parintilor in fiecare secunda, a fost randul politistilor de frontiera sa le aduca cate un zambet pe fata. La finalul competitiei au fost prezentate exercitii demonstrative privind dresajul cainilor de serviciu, micutii fiind fascinati de prestatiile „politistilor patrupezi”. In Poligonul Sorogari, a fost organizata Cupa Tragerilor Precise la Tir, la care au participat 24 de politisti de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Bivolari, Iasi, Tutora, Raducaneni si a aparatului propriu. In aceeasi zi, pentru putin timp reprezentantii mass-media au renuntat la condeie si si-au aratat maiestria in manuirea armei la Cupa presei la tir.
Suita activitatilor organizate, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi, cu prilejul sarbatoririi a 152 ani de la infiintarea armei care vegheaza la granita Romaniei, s-a incheiat in data 23 iulie, cu doua evenimente importante. Primul eveniment a fost sedinta festiva, desfasurata la sediul institutiei, la care ne-au onorat cu prezenta reprentantii Institutiei Prefectului, Consiliului Judetean, Primariei Municipiului Iasi, Departamentului Politiei de Frontiera din Republica Moldova si ai institutiilor cu care Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi colaboreaza pentru indeplinirea cu succes a atributiilor. Evenimentul a debutat cu transmiterea mesajelor de felicitare adresate politistilor de frontiera, au fost inmanate Diplome de merit politistilor de frontiera pentru indeplinirea deosebita a atributiilor de serviciu si a misiunilor. In acelasi cadru festiv castigatorii tuturor competitiilor organizate cu prilejul Zilei de 24 Iulie au fost premiati, primind cupe, medalii si diplome. Cel de al doilea eveniment organizat, in data 23 iulie, nu putea fi altul decat unul dedicat iesenilor respectiv prezentarea, in Piata Palatului Culturii, a tehnicii si aparaturii folosite de politistii de frontiera pentru executarea misiunilor specifice de supraveghere si control a frontierei de stat.Activitatile din perioada 12 – 23 iulie, s-au desfasurat cu sprijinul Primariei Municipiului Iasi, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Iasi, Asociatiei Sportive „PRUTUL” si organizatiei sindicale PRO LEX.
Adauga un comentariu