Eveniment-Social

Zi deosebita la un cunoscut colegiu iesean

Publicat: 03 dec. 2014
Ieri, 2 decembrie, la Colegiul NationalStefan cel Mare” din Harlau s-a oficiat slujba de sfintire a icoanelor realizate in cadrul cercului de pictura religioasa „Trepte catre cer”. lujba a fost oficiata de PC Pr Protopop Nicolae Craciun, la ceremonie asistand elevii participanti si cadrele didactice din cadrul colegiului. La sfarsitul slujbei, Protopop Nicolae Craciun a tinut un cuvant de invatatura, in care a aratat importanta icoanelor in viata fiecarui crestin, amintind de primele trei icoane nepictate de mana omeneasca (chipul Mantuitorului imprimat pe o panza din timpul regelui Avgar al Edesei, mahrama Sfintei Veronica si giulgiul de la Torino), dar si de prima icoana pictata de Sfantul Apostol si Evanghelist Luca.
De asemenea, i-a felicitat pe toti elevii care au dat curs invitatiei profesorului de Religie, Purcel Mirela si domnisoarei Niagu Elena, profesor de Educatie Plastica, de a paricipa, in perioada 25 august – 5 septembrie 2014, la cea de-a V-a editie a Cercului de pictura religioasa „Trepte catre cer”, precum si pe directorul Aurel Neicu, cel care a sprijinit activitatea inca de la prima editie.In cuvantul sau, directorul a remarcat prezenta mare a elevilor, incepand de la clasa a V-a si pana la clasa a XII-a, precum si a fostilor elevi, acum studenti la diferite facultati, care au dorit sa traiasca din nou atmosfera specifica cercului Religie. 
„Privind aceste creatii, ne dam seama de emotionantul mesaj crestin pe care il primim de dincolo de sticla si culoare, de conotatia profund religioasa a fiecarei tuse, de modul personal si sensibil in care membrii cercului de pictura religioasa s-au apropiat, prin arta plastica, de spiritul divin, caruia i-au dat forme si dimensiuni potrivit porpriei perceptii asupra chipurilor iconice”, a spus directorul Aurel Neicu. In incheiere, profesoara Purcel Mirela a multumit tuturor, elevi si profesori prezenti, oferind iconarilor diplome si premii, daruite de Protopopiatul Harlau. 
„Cu nadejdea ca sfintii pictati vor fi si mijlocitorii lor, toti participantii au promis ca vor reveni cu mult drag si la celelalte editii. Rugam pe Bunul Dumnezeu sa  binecuvinteze osteneala tuturor celor care au sprijinit si au participat la aceasta editie”, a spus profesorul Purcel Mirela.


loading...

Adauga un comentariu