International

Zi fatidică pentru o tânără mireasă din Iran. Obicei de nuntă ce i-a adus sfârşitul

Publicat: 19 iul. 2022
Zi fatidică pentru o tânără mireasă din Iran. Obicei de nuntă ce i-a adus sfârşitul
Unul dintre gloanţele trase de vărul mirelui au lovit-o pe mireasă în cap, iar aceasta a murit pe loc

În Iran, o tânără mireasă, în vârstă de doar 24 de ani, a murit în ziua nunţii din cauza unui obicei bizar şi extrem de periculos.

Cum a murit o mireasă din Iran în ziua nunţii

Tânăra mireasa, Mahvash Leghaei, s-a căsătorit, în urmă cu câteva zile, cu alesul inimii sale, iar cei doi au făcut nunta în oraşul Firuzabad, în sudul Iranului. În timpul petrecerii, un văr al mirelui a luat o armă automată și a început să tragă cu ea în aer, acesta fiind un obicei destul de des întâlnit în Orientul Mijlociu, cu toate că este declarat ilegal.

Unul dintre gloanţele trase de vărul mirelui au lovit-o pe mireasă în cap, iar aceasta a murit pe loc.

„Am avut un apel de urgenţă în legătură cu împuşcături la o nuntă în Firuzabad, iar la faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de intervenţie.

Anchetatorii au descoperit că o persoană a tras mai multe focuri de armă ca parte dintr-un obicei la nuntă, însă din cauze încă necunoscute, acesta a împuşcat trei persoane, doi bărbaţi şi mireasă.

Bărbatul care a tras cu arma a fugit imediat după incident, însă poliţiştii au reuşit să îl prindă. Un purtător de cuvânt al Poliţiei din Firuzabad a precizat că acesta avea încă asupra sa armă cu care a tras la nuntă.

Conform unor rapoarte iniţiale ale Poliţiei, au fost trase două gloanţe iniţial, fără să se întâmple ceva, însă ulterior au mai fost trase câteva gloanţe, unul dintre acestea lovind-o pe mireasă în cap. Totodată, acelaşi glonţ a ieşit din trupul tinerei şi a lovit alţi doi bărbaţi aflaţi în apropiere.

Oficialii iranieni au explicat că tânăra a fost transportată de urgenţă la spital, acolo unde s-a şi stins din viaţă, în timp ce celelalte două victime au scăpat doar cu răni uşoare, care nu le pun în pericol viaţa.

Ieșenii nu mai sunt de acord cu „furatul miresei”

Revenind pe plaiurile noastre, precizăm faptul că în urma unei analize realizate prin intermediul unei rețele de socializare, a reieșit faptul că zeci de ieșeni nu vor să mai audă de acest obicei, motivele fiind diverse. „Furatul miresei” a fost considerat, mult timp, un ritual care poate antrena un eveniment anost. Cu toate acestea, cei care cunosc istoria acestui obicei îl văd ca pe un lucru depășit și spun că nu există această practică în tradiția populară românească, mai ales că în trecut, „furatul miresei” era considerat un obicei barbar.

Acest obicei de a fura mireasa este originar de la popoarele migratoare, în tradiția populară nefiind recunoscut. În vremurile de demult, clanurile rivale profitau de nunți pentru a face rău mirelui. Astfel, veneau la nuntă și furau cel mai de preț dar al său: mireasa. Acest obicei ascunde în spate o istorie tristă, de vreme ce acestuia i se cerea o sumă foarte mare ca aceasta să fie, din nou, liberă.

Cu toate acestea, tradițiile din România nu par a fi atât de periculoase ca cele din Iran, având în vedere cazul tragic de zilele trecute, când o tânără mireasă a murit în ziua nunții din cauza unui obicei.
Comentarii
  • Si la noi, la tigani am vazut ca se practica si la nunti si la inmormantari. Eram pe la cimitirul Sf VASILE cand la o inmormantare de tigani a tras unul cu pistolul in aer. Politia? Popa nu v-a zis nimic?

Adauga un comentariu