Economic Local

Zi importanta pentru colectarea deseurilor din Iasi. Afacerea e de minimum 50 de milioane de euro pe an

Publicat: 10 iun. 2018
1

In cursul acestei zile va fi demarata o licitatie importanta pentru judetul Iasi. Este vorba de concesionarea serviciilor de management al deseurilor, din care ar trebui obtinuta o redeventa anuala de cel putin 50 milioane de euro.

Procedura este organizata de catre Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Salubritate (ADIS) are doua componente: delegarea gestiunii activitatii de colectare si transport al deseurilor municipale in judetul Iasi si delegarea gestiunii operarii statiilor de transfer si a instalatiilor de tratare.

Primul contract de transport si colectare vizeaza patru zone din judetul Iasi. Zona 1 Pascani – Ruginoasa, Zona 2 Baltati, Zona 3 Iasi, Zona 4 Hirlau. In ceea ce priveste contractul privind operarea statiilor de transfer si a instalatiilor de tratare a deseurilor, acesta este cel mai costisitor, avand o valoare de minimum 35 milioane de euro.

Prelucrarea si valorificarea deseurilor se va realiza la Statia de transfer Ruginoasa (capacitate 44.000 tone pe an), Statia de transfer Baltati (capacitate 17.000 tone pe an), Statia de transfer Hirlau (capacitate 1.800 tone pe an). Sortarea deseurilor se va realiza la statiile Ruginoasa, Tutora si Hirlau.

 

Adauga un comentariu