National

Zi neagră pentru Camelia Potec. Sportiva a plecat de la Jocurile Olimpice, după ce tatăl său a murit

Publicat: 30 iul. 2021
sportiva Camelia Potec în bazinul olimpic, zâmbind
Camelia Potec, președintele Federației de Natație, a plecat de urgență din Japonia

Aflată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Camelia Potec a plecat de urgență spre România, după ce a primit o veste tragică. Grigore Potec, tatăl campioanei olimpice, a murit, la 67 de ani. Potrivit debraila.ro, acesta a fost găsit fără suflare în propria casă, după un infarct.

„Cu durere în suflet, familia aduce la cunoștință prietenilor și colaboratorilor, ca în data de 30.07.2021 a trecut în neființă dragul nostru tată și bunic, Ing. GRIGORE POTEC. Trupul neînsuflețit va fi depus astăzi la Capelă Catedralei Nașterii Domnului, Brăila. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul din Grid, jud. Brașov, în data de 01.08.2021, la orele 13:00. Dumnezeu să îl odihnească în pace și lumina!”, a fost mesajul lui Alexandru Potec, fratele Cameliei.

Sportiva Camelia Potec, în lacrimi. Tatăl său a plecat la ceruri

La aflarea veștii, Camelia Potec, președintele Federației de Natație, a plecat de urgență din Japonia.

În octombrie 2017, tatăl Cameliei a suferit un grav accident rutier, în județul Buzău. Atunci, mașina pa care acesta o conducerea a lovit violent un cal, lăsat nesupravegheat, care a sărit brusc pe șosea.

Inginer și om de afaceri, Grigore Potec a fost consilier municipal în Brăila în perioada 2004-2012.

”NUUUUUUUUUUUUU!!!!! NU POOOOT, NU VREAAAAU, NU CREEEEDDDD! TIPETE DE DURERE SI DORINTA DE AJUTOR, AJUTOR PE CARE STIU CA NU O SA-L PRIMIM! SPER CA DUMNEZEU SA TE BINECUVANTEZE CA SA POTI AVEA GRIJA DE NOI IN CONTINUARE, TATI! TE IUBESC CU TOATA FIINTA MEA!”, a scris Camelia Potec pe pagina de Instagram, alături de o fotografie cu tatăl ei.

Grigore Potec, care a împlinit 67 de ani pe data de 5 iunie 2021, a fost găsit fără suflare în propria locuință, în urma unui infarct.

Trupul neînsuflețit va fi depus astăzi la Capela Catedralei Nașterii Domnului din Brăila. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul din Grid, din județul Brașov, locul în data de 01.08.2021, la orele 13:00.

„Trupul neînsuflețit va fi depus astăzi (n.r. vineri) la Capela Catedralei Nașterii Domnului din Brăila. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul din Grid, jud. Brașov, în data de 01.08.2021, la orele 13:00. Dumnezeu să îl odihnească în pace și lumină! a fost anunțul lui Alexandru.

Camelia Potec, despre sport

Camelia Potec, despre sport, într-un interviu din 2020: Românii trebuie să știe că sănătatea fără mișcare este imposibilă

Campioană olimpică şi multiplă medaliată la campionatele europene şi mondiale de nataţie, Camelia Potec i-a îndemnat de-a lungul timpului pe români să conştientizeze că sănătatea fără activitate fizică este imposibilă şi atrage atenţia asupra pericolului reprezentat de procentajul de 63% al sedentarismului în rândul populaţiei.

„În ultimele 10 luni s-a tot vorbit despre sănătate şi cred că ar trebui ca românii să fie puţin mai conştienţi de faptul că fără sănătate nu ai nimic. Iar sănătate fără mişcare este aproape imposibilă. Eu cred că fiecare om care se respectă ar trebui să se gândească la acest lucru, mişcarea înseamnă sănătate. Şi nu doar ar trebui să îl spunem, dar până nu încerci, nu ai cum să crezi acest lucru. De aceea, în primul şi în primul rând este important cum trăim. Este foarte trist atunci când cineva drag se îmbolnăveşte. Ca să trăim bine şi să fim bine, trebuie să conştientizăm faptul că sănătatea este foarte importantă pentru viaţă şi pentru cum trăim pe acest pământ. Foarte trist mi se pare acest procent al sedentarismului în rândul populaţiei şi sper ca toţi cei care află despre el, pentru că sunt sigură că foarte puţini cunosc acest procentaj, ar trebui să se îngrozească în ceea ce priveşte viitorul copiilor noştri şi exemplul pe care ar trebui să îl dăm. Mai bine mai târziu decât niciodată, şi cred că nu ne-am născut toţi învăţaţi, şi cred că şi dacă ai peste 60 de ani nu este târziu să începi să faci puţină mişcare”, a declarat la acea vreme Camelia Potec, conform Agerpres.

Adauga un comentariu