Actualitate

Zi neagra! Si-a gasit sfarsitul chiar in a doua sa zi de munca! Patronul sau l-a condamnat la moarte, fara niciun regret – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 28 sept. 2016

@ Ieseanul a murit dupa ce a cazut in gol de la o inaltime de 9 metri, dupa ce schela pe care se afla a cedat @ Acesta nu purta echipament de protectie si, cel mai probabil, lucra la negru @ Lucrarea de amenajare a fost contractata de o intreprindere individuala cu un singur angajat, insa cu toate acestea, in interior lucrau mai multe persoane in momentul accidentului

Un barbat in varsta de 53 de ani din Iasi si-a pierdut viata in urma unui accident de munca, in timp ce lucra in cladirea fostului sediu E.ON din zona Tatarasi. Incidentul a avut loc in jurul orei 13:30 si, imediat, a fost apelat serviciul unic 112. La fata locului s-a deplasat de urgenta un echipaj al Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Iasi, impreuna cu politistii. Medicii au incercat sa-l resusciteze pe barbat vreme de peste o ora, insa Ioan Morosanu, in varsta de 53 de ani, a murit in urma accidentului. Se pare ca barbatul a cazut de la o inaltime de aproape 9 metri, in timp ce lucra la reamenajarea cladirii din zona Doi Baieti, dupa ce schela pe care se afla a cedat.

„Eram amandoi sus, pe panou, iar el era in partea cealalta. La un moment dat, s-a rupt, iar el s-a dezechilibrat si a cazut jos. Aproape ca si eu am cazut, dar sunt acolo niste bare de care te puteai prinde. El era nou aici, de o zi doua. Am lucrat si ieri impreuna cu el, nu ne cunosteam de mult timp. Nu avea echipamentul de protectie pe el cand a cazut, avem echipamentul de protectie cu casca si tot ce trebuie la magazie, doar ca nu l-a pus pe el, altfel nu patea nimic. Am mai folosit echipamentul de protectie, dar atunci am urcat in graba. In general am avut echipament, dar nici panoul nu a fost bun. Panoul are niste ghiare stanga si dreapta, dar s-au rupt, deci panoul nu era bun. Eu nu am putut sa fac altceva decat sa sun salvarea la 112″, a povestit Nicolae Coban, coleg al victimei.

In interior lucra o intreprindere individuala cu un singur angajat

La fata locului au intervenit si criminalistii, impreuna cu reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca Iasi. Desi la sosirea acestora in interior se aflau 3 persoane, este posibil ca mai multi muncitori sa fi lucrat in ziua de 28 septembrie in acel loc. Contractul de lucrari pentru reamenajarea cladirii a fost incheiat cu Intreprinderea Individuala Albu V. Marcel din Ciurea, aceasta avand un singur angajat. Reprezentantii ITM Iasi sustin ca se va realiza o ancheta pentru a se descoperi daca victima lucra la negru pe acel santier, iar daca acest lucru se va demonstra, intreprinderea individuala este pasibila de amenda cuprinsa intre 10 si 20 mii lei pentru fiecare angajat in parte care lucreaza la negru.

„Din primele cercetari, un element al acelei schele s-a rupt, iar persoana a cazut in gol de la o inaltime de aproximativ 9 metri. La fata locului se efectueaza operatii de reconstructie a unei cladiri, unde lucreaza o inteprindere individuala, iar conform declaratiei reprezentantului intreprinderii, acesta nu stie cum a ajuns acel barbat sa se urce pe schela pana la asemenea distanta si sa cada de acolo. ITM a inceput procedurile de cercetare, vom afla in primul rand ce cauta acest barbat aici si, mai mult decat atat, daca avea forme legale de munca. Daca nu, intreprinderea individuala risca amenda pentru munca la negru. Pentru cercetarea accidentului de munca, vom incepe sa luam declaratii, plus cele stabilite impreuna cu organele de politie”, a declarat George Tanasievici, director adjunct al Inspectoratului Teritorial de Munca Iasi.

Marcel Albu, proprietarul intreprinderii individuale, a refuzat sa dea declaratii reprezentantilor mass-media despre acest caz. Acesta le-a spus insa anchetatorilor faptul ca victima ar fi venit sa-i ajute la treaba fara sa fie chemata de nimeni, iar la un moment dat s-a urcat pe schela si a cazut.

„Nu avea absolut niciun fel de echipament. Din primele declaratii, el circula pe aceasta schela si nu ar fi avut de ce sa poarte acel echipament, dar nici ce sa caute acolo. Din primele declaratii, spune ca acel barbat a venit sa-i ajute la treaba, l-a gasit urcand pe schela, iar in acel moment a cazut. Ancheta va stabili exact ce s-a intamplat. Nu stim date despre victima, am rugat organele de politie sa afle identitatea acestuia”, a mai declarat reprezentantul Inspectoratului Teritorial de Munca Iasi.

Comentarii
  • A VENIT AMARATUL ALA SA MUNCEASCA GRATIS FARA SA-L CHEME NIMENI……NUMAI EXCROCI ASTIA TAPARI AU ”NOROCUL” SA LE VINA OAMENI LA MUNCA FARA SA-I CHEME NIMENI…LA PUSCARIE CU TAPARUL ALA DE LA CIUREA SAU DE UNDE O MAI FI KKTUL ALA

  • Chesculeeeeee…a plecat nenea Nikita, Kirika nu mai e pe val… Acusi vin si cei de la Inspectoratul pentru Disciplina in Constructii pe la „bloculetele” alea mici facute SH. Naspha de tine.

  • VINOVATUL NR.1 = Propietarul schelei, el a inchiriat schela defecta, putreda.
    VINOVATUL NR. 2 = Persoana care l-a „angajat” ilegal pe cel cazut.
    VINOVATUL NR. 3 = Mortul, c-a acceptat lucrul ilegal, lucrul nesecurizat.

Adauga un comentariu