Sport

Zile trepidante pentru viitorul lui Dinamo. Cumpără spaniolii echipa în această săptămână? Finalizarea tranzacției depinde de rămânerea în Liga I

Publicat: 28 iul. 2020
Clubul Dinamo stadion
Clubul Dinamo ar putea avea un nou proprietar, dacă nu retrogradează din Liga I de fotbal.

Jose Melero Marin și oamenii săi ar putea cumpăra Dinamo, dar în calea mutării mai stă un singur obstacol: rămânerea formației din Ștefan cel Mare în Liga I

Investitorii din Spania sosesc în această săptămână la București pentru o întâlnire decisivă cu Ionuț Negoiță, pentru a cumpăra clubul Dinamo. Jose Melero Marin și oamenii săi ar putea cumpăra Dinamo, dar în calea mutării mai stă un singur obstacol: rămânerea formației din Ștefan cel Mare în Liga I.. Dinamo trăiește periculos în mijlocul verii, iar fanii trupei din Ștefan cel Mare se dau peste cap pentru a găsi soluția salvatoare. Măcinată de luptele interne din club și cu un lot decimat din cauza îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19, echipa patronată de Ionuț Negoiță e aproape să fie vândută spaniolilor care tatonează terenul de câteva luni.

Spaniolii sosesc în această săptămână și trebuie să prezinte garanții de 3 milioane de euro

Situată în zona care ar putea să o coboare în Liga 2, trupa „câinilor” primește și o veste bună care vine ca un balsam după o perioadă extrem de agitată.
Jose Melero Marin, spaniolul care și-a manifestat interesul pentru a cumpăra gruparea din Ștefan cel Mare, a împrumutat deja clubul cu 300.000 de euro și urmează să sosească la București, în această săptămână, pentru a prelua formația de la Ionuț Negoiță, susține site-ul „Doar Dinamo”.
Potrivit sursei mai sus menționată, investitorii din Spania ar trebui să prezinte garanții de 3 milioane de euro și să discute și cu suporterii din programul Dar Dinamo București.

Ce se întâmplă cu Bogdan Bălănescu? Oficialul a devenit un apropiat al lui Negoiță, dar fanii nu-l mai vor

Element esențial în mecanismul echipei, omul școlit de Nicolae Badea, Bogdan Bălănescu, ar avea zilele numărate la conducerea grupării care încearcă să se salveze de la retrogradare.
Aflat într-o relație glacială cu fanii, Bălănescu, devenit un apropiat al patronului de la RIN, ar fi totuși pe placul grupului spaniol, însă un cuvânt greu de spus l-ar avea tot fanii din programul DDB.

La LPF are loc joi o ședință importantă. Ce se pune la cale și pojghița de speranță pentru „câini”

Un punct determinant în decizia spaniolilor derivă din decizia pe care LPF ar urma să o adopte joi, în timpul Adunării Generale.
Forul condus de Gino Iorgulescu ar urma, se pare, să voteze ca nicio formație să nu retrogradeze – hotărâre prin care ibericii prind aripi, iar din Liga secundă să pătrundă în eșalonul de elită două formații. Ce se urmărește? Ar rezulta un campionat tot cu play-off și play-out, dar format din 16 echipe.
Cele șase fruntașe s-ar bate pentru titlu în play-off, în timp ce 10 formații ar urma să se întâlnească în play-out. Dinamo dacă ar ajunge pe ultimul loc în play-out, retrogradabil, ar trebui să evolueze într-un baraj cu formația de pe locul 3 din Liga a II-a.

Atacul lui Florin Prunea la Bogdan Bălănescu

Fostul mare portar îl consideră pe Bogdan Bălănescu principalul vinovat de situația de la Dinamo și transmite că Ionuț Negoiță nu a cunoscut în niciun moment problemele grave de la echipă. De asemenea, Prunea îl acuză pe Bogdan Bălănescu că a permis plata unor comisioane foarte mari către agenți, în momentul transferurilor de jucători.
„Negoiță nu a știut ce are în curtea lui, i-am spus să aibă griji la impresari, la transferuri. Luați listele să vedeți ce comisioane s-au dat la impresari și o singură persoană negocia cu ei, Bălănescu.
Bălănescu l-a readus și pe Popescu la Dinamo, care ne-a lăsat înaintea meciului cu Botoșani. Când am revenit la pregătire, după ce am pierdut la Botoșani, când noi încă eram în cursă pentru play-off, l-am văzut pe Mihai Popescu acolo. I-am zis lui Bălănescu: «Băi, băiatule, ce caută ăsta aici?»
Eu am mai pățit la Dinamo niște lucruri, când am rămas fără jucători la Cluj. Suporterii trebuie să pună niște conducători, Mihalcea e pierdut și el, săracul”, a declarat Florin Prunea, fostul președinte al lui Dinamo, la emisiunea Digi Sport Special, în urmă cu aproape o lună.

Dinamo tremură pentru rămânerea în Liga I!

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a vorbit despre situația clubului Dinamo, afectat serios de COVID-19: „Dinamo nu poate fi programată, clubul face obiectul unei anchete epidemiologice. Vom avea o întâlnire cu reprezentații tuturor televiziunilor, iar pe 30 vom avea o Adunare Generală, unde vom discuta toate variantele și vom lua deciziile pentru perioada următoare.
La acest moment analizăm, nu cred că pierderea meciurilor la masa verde ar fi o variantă oportună. O decizie va fi luată în cadrul Adunării Generale. Există posibilitatea ca Dinamo să joace meciurile rămase cu juniorii, dar cred că din perspectivă sportivă ar fi o nedreptate.
Am avut o discuție cu domnul Bălănescu, dar nu mi-a vorbit despre o cerere de întreruperea a play-out-ului. Vedem cum evoluează situația la celelalte echipe, mai sunt de testat Iași, Sepsi și Viitorul. Restul echipelor din play-out sunt cu rezultate negative”, a spus Justin Ștefan.

Adauga un comentariu