National

Zilele Bucurestiului, sarbatorite cu produse traditionale

Publicat: 20 sept. 2013
1

Primaria sectorului 4 va organiza, in perioada 20-22 septembrie, un eveniment gastronomic de amploare in Parcul Lumea Copiilor, cu ocazia Zilelor Bucurestiului.

Vor fi amenajate pe esplanada parcului 150 de standuri in care producatorii autohtoni vor expune spre vanzare tot felul de bunatati: mezeluri si branzeturi traditionale, muraturi, zacusca, paine in test, pastrav in creanga de brad, sarmale, saramura de crap, dulciuri de casa, placinte, conserve preparate dupa retete inedite, dar si fructe si legume de sezon.

De altfel, in cadrul evenimentului vor fi organizate ad-hoc diverse concursuri, plecand de la provocari gastronomice, si va fi gatita cea mai mare zacusca de toamna.

Vizitatorii vor putea manca in aer liber la una dintre terasele amenajate pe esplanada si vor putea degusta vin si must, celebrand 554 de ani de atestare istorica a orasului.

Pe scena special amenajata vor sustine recitaluri tarafuri si interpreti de muzica populara, consacrati sau dornici de afirmare. Pe scena vor urca George Nuca, Florin Racovici, Petrica Ciobanu, Georgiana Aurica, Elena Sima, Vasile Anghel, Tina Militaru, Alin Suceveanu, Liliana Oncioiu, Vasile Bordeianu si Maria Spanu, dar si grupuri de copii talentati, reuniti in cadrul Centrului Cultural pentru UNESCO ‘Nicolae Balcescu’ din Sectorul 4.

Adauga un comentariu