Eveniment-Social

Zilele Erasmus+ la Liceul Teoretic „Miron Costin” Iasi

Publicat: 12 oct. 2017
1

Pana astazi, 13 octombrie 2017, la Liceul TeoreticMiron Costin” Iasi se desfasoara, în parteneriat cu Centrul de Informare Europe Direct Iasi si Consiliul Elevilor, mai multe activitati reunite generic sub denumirea de „Zilele Erasmus+”. Acestea au drept scop promovarea rezultatelor obtinute în cadrul proiectelor europene desfasurate în scoala si de a face cunoscute oportunitatile programului european Erasmus+ în rândul profesorilor si al elevilor.

Citeste si : Proiect de succes la Liceul Miron Costin Iasi – FOTO

„Programul Erasmus+ a debutat în 1987, atunci când se adresa în mod exclusiv studentilor. Acesta a crescut si a înglobat formarea profesionala, educatia scolara, educatia adultilor, tineretul si sportul. S-a numit pe rând Socrates 1, Socrates 2, Leonardo da Vinci, programul de «Învatare pe tot parcursul vietii» si, începând cu 2014, Erasmus+. Anul 2017 marcheaza 30 de ani de programe europene în educatie, formare si tineret la nivel european, 20 de ani în România si zece ani de când tara noastra este membra a Uniunii Europene (UE). Deja, a avut loc în amfiteatrul institutiei o întâlnire a elevilor de liceu cu profesorii care au beneficiat de stagii în mai multe tari europene în cadrul unui proiect Erasmus+, la care a participat si o studenta la Drept, voluntar din partea Europe Direct Iasi, pentru a le vorbi elevilor despre experienta de student Erasmus într-o tara europeana. De asemenea, derulam si un workshop cu profesori din scoli care nu au derulat proiecte europene si un altul pentru elevi, pe tema instrumentelor Europass, în cadrul caruia acestia învata sa redacteze documente precum Pasaportul lingvistic, CV-ul Europass si scrisoarea de motivatie”, a transmis prof. Viorica Dobre, directorul de la Liceul „Miron Costin”.

Citeste si : Proiect inedit care implica cresterea sigurantei in randul biciclistilor, gazduit de Liceul Teoretic „Miron Costin”. Profesorii ieseni, instructori de educatie rutiera – FOTO

Adauga un comentariu