Eveniment-Social

Zilele Facultatii de Medicina Dentara, sarbatorite cu invitati de seama – FOTO, VIDEO

Publicat: 19 nov. 2015

Ieri, 19 noiembrie, a avut loc deschiderea oficiala a celei de-a XIX-a editie a Zilelor Facultatii de Medicina Dentara din Iasi si cea de-a VII-a editie a Congresului International al Asociatiei Dentare Romane pentru Educatie. Evenimentul a avut loc in sala Vivaldi din Complexul Palas si va fi urmat de o serie de evenimente stiintifice. Decanul Facultatii de Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Iasi, prof. univ. dr. Norina Forna, a povestit in cadrul conferintei de presa despre lansarea Platformei de Proiecte Inter-Trans-Med, care va aduce in prim plan tehnologii de varf.

Click aici pentru a vedea imagini foto, video.

Pe aceasta platforma vor fi lansate si proiecte educationale de cercetare, asistenta medicala si mobilitate a studentilor si a cadrelor didactice. La eveniment au participat decanii facultatilor de Medicina Dentara din alte judete din Romania, dar si importanti profesori din Franta. De asemenea, lideri de opinie ai centrelor de lasere si roboti din Franta vor lua parte la fondarea de societati profesionale, care vor functiona pe langa Centrele de Excelenta.

„Congresul e un prilej sa facem astfel de intalniri cu decanii facultatilor din Romania, dar si din Franta. Temele propuse in congres au fost duse si conduse catre tehnologiile de varf din stiintele medicale contemporane. Putem, prin sistem si tehnologii, sa facem fata provocarilor, pe care sa le putem pune in invatamant. Un alt subiect important e si Inter-Trans-Med, o idee pe care am transpus-o prin proiecte. E frumos sa te gandesti la o dezvoltare care este mai mult decat necesara. Ne dorim sa o continuam. Tot ceea ce e mai nou, deja exista la noi. Maine (azi – n.r) se vor desfasura zece workshop-uri pe echipamente la Hotelul International si pe marii specialisti din Franta i-am invitat pentru acest lucru, sa isi aduca aportul experientei lor”, a declarat prof. univ. dr. Norina Forna.loading...

Adauga un comentariu