Actualitate

Zilele Francofoniei, sarbatorite la Colegiul „Unirea”

Publicat: 23 mart. 2017

Săptămâna 20- 26 martie 2017 este declarată în toată lumea Săptămâna Francofoniei. Cu această ocazie, profesorii de limba franceză și elevii Colegiului “Unirea” au organizat o serie de manifestări. Activitățile au debutat luni, când la orele de limba franceză au fost prezentate semnificația termenului francofonie, simbolurile Franței și ale francofoniei. 

În biblioteca școlii a fost amenajată o expozitie de carte în limba franceză, iar în pauze, pe holurile școlii au putut fi auziți artiștii Garou, Kendji, Indila, Joe Dassin, Maître Gims, Radio “Unirea” delectând elevii și profesorii de-a lungul întregii săptămâni cu muzica în limba franceză.

Astăzi, incepând cu ora 12:30, în sala 5 a colegiului a avut loc activitatea “La France, clichés et  symboles”, în cadrul căreia s-a vorbit despre felul în care sunt percepuți francezii și au făcut o excursie virtuală la Paris. De asemenea, tinerii care au fost în luna ianuarie în Parlamentul European le-au vorbit colegilor despre experiența trăită la Strasbourg. La ora 13:30 elevii pasionați de limba franceză au participat la concursul de dictări “Les Dicos de la Francophonie”, care a avut loc la Liceul Teoretic “Miron Costin” Pașcani.

Vineri, 24 martie este „Ziua clatitelor”, “La journée des crêpes”. Elevii vor pregati clătite pentru colegii și profesori, iar de la ora 15:30 sala 5 a școlii va fi transformată în sală de cinema pentru o după-amiază de film francofon. Cei prezenți vor urmări două filme: “Paris, je t`aime!” și “Vive la France”. 
 
Toate aceste activități sunt organizate de profesorii catedrei de limba franceză: Alexandra Anicolaesei, Adina Simion, Mihaela Hărățu și Iuliana Gordin.

Limba franceză este a șasea cea mai utilizată limbă din lume, după chineză, engleză, hindi, spaniolă si arabă urmată de portugheză. Franceza este a doua limbă după engleză vorbită cu peste 120 milioane de elevi și o jumătate de milion de profesori de franceză în străinătate. Putem afirma că e una dintre limbile vieții economice internaționale, care reprezintă 15% din bogăția mondială.loading...

Adauga un comentariu