Eveniment-Social

Zilele Mediului 2020 la Iaşi: 22 mai – 5 iunie

Publicat: 21 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Zilele Mediului 2020 la Iaşi 22 mai  5 iunie

Și în acest an Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Iaşi organizează Zilele Mediului 2020 la Iași pentru a marca cele două zile de referință din calendarul ecologic internațional: Ziua Internațională a Biodiversității și Ziua Mondială a Mediului.

„Dacă în anii anteriori obișnuiam să organizăm evenimente în școli și diverse alte spații publice, în 2020 ne-am mutat în mediul virtual: campanie social media și activități educative on-line.

Profităm de aceste momente de sărbătoare pentru a celebra Natura împreună cu Biblioteca Județeană “Ghe. Asachi” și mediul școlar!

În fiecare zi între 22 mai și 5 iunie:

Vom populariza pe pagina noastră de Facebook câte o arie naturală protejată și comportamente prietenoase cu Biodiversitatea.

Vom posta o colecție de postere tematice realizate de elevi. Posterul cu cele mai multe aprecieri între 22 mai și 5 iunie va deveni fotografia de fundal a paginii noastre de

Facebook timp de trei luni. Suntem foarte curioși ce veți alege! La final, colecția va fi expusă la sediul APM Iași.

Activități educative în mediul virtual.

“Soluțiile noastre se găsesc în Natură!” este sloganul din acest an al Zilei Internaționale a Biodiversității. Subliniază speranța, dar și necesitatea de a conlucra pentru un viitor în armonie cu Natura. Căci de la hrană la sănătate, climă și economie, Natura are soluții pentru cele mai importante provocări ale omenirii! Ziua Mondială a Mediului 2020 accentuează, de asemenea, urgența acțiunilor de protecție a Biodiversității.”, a transmis p. Director executiv, ing. Galea Temneanu.

De ce este importantă diversitatea naturală și culturală?

Alimentele cu care ne hrănim, aerul pe care îl respirăm, apa pe care o bem și clima ce face Planeta noastră locuibilă, toate vin de la Natură! Doar pentru a numi câteva dintre serviciile Biodiversității.

Ariile naturale protejate reprezintă mediul de viață a cca. 1,1 miliarde de oameni. Bine gestionate și atent delimitate, ariile protejate sunt esențiale pentru protecția biodiversității.

Utilizarea durabilă a biodiversității este esențială pentru protejarea vieții de pe Terra. Sistemele de producție a alimentelor sunt printre cei mai importanți vectori de pierdere a Biodiversității. Dar investind în agricultură durabilă sunt șanse de recuperare.

Știința comunităților tradiționale este crucială pentru protecția biodiversității aflată în declin rapid. Cunoștințele lor despre modul de migrație a speciilor, locurile cu specii endemice, efectele incendierilor intenționate etc. sunt utilizate în managementul mediului, monitorizarea schimbărilor de mediu, a populațiilor și comportamentelor speciilor sălbatice.

Adauga un comentariu