Calatorii

Zimbraria Neagra Bucsani – FOTO

Publicat: 23 ian. 2012

Dupa munti si vai, dupa kilometri de drum forestier, in mijlocul unei paduri din mijlocul unei campii (un mod diferit de a spune la mai putin de 80 de kilometri de Bucuresti, in judetul Dambovita, la Bucsani, comuna accesibila din DN72 Targoviste Ploiesti) se afla Zimbraria Neagra Bucsani.

Parca ascunsa si aflata intr-o zona in care masinile inca atrag privirea satenilor (serios), zimbraria reprezinta o atractie turistica relativ exotica. In mijlocul padurii se afla suprafata de 16 hectare, in care traiesc 70 de exemplare de zimbru. Majoritatea lor are ca loc de pascut si odihna o vale in varful careia se afla punctul de observatie: o idee buna astfel incat in momentul in care te afli in foisorul de observatie panorama probabil ca nu difera foarte mult de privelistea de acum 500 de ani din padurile Moldovei.

Cat despre animale, zimbrul este cel mai greu animal european de uscat. Un individ tipic are o lungime de 2,9 – 3 metri si o inaltime de 1,9 metri, cantarind de la 300 la 920 kg. Conform wikipedia, ultimul zimbru din Moldova a fost ucis in 1762, iar din Transilvania in 1790, iar in 2000, specia numara 3600 de exemplare cu un grad mare de cosangvinitate. Din acest motiv zimbrii actuali au o diversitate genetica limitata, fiind foarte vulnerabili la boli.

Pentru a putea admira exemplarele rezervatiei trebuie sa platesti 2 lei, iar daca cineva doreste sa petreaca mai mult de o zi la zimbrarie, in apropiere se gaseste o cabana ROMSILVA, clasificata la trei stele, deschisa in functie de cerere.loading...

Adauga un comentariu