National

Ziua a opta de proteste Anti-Basescu

Publicat: 04 sept. 2012

Senatorul Ioan Ghise conduce din nou o coloana de protestatari care marsaluieste in jurul Palatului Cotroceni. Participantii sunt nemultumiti de revenirea in fruntea statului a lui Traian Basescu.

Ghise se afla in furntea coloanei si poarta de acum traditionalul tricoul pe care scrie „Poporul a decis/ Basescu e demis„. In spatele lui erau circa 200 de protestatari care scandau „Nu plecam!”.

Protestul are loc in absenta locatarului de la Cotroceni, Traian Basescu parasind resedinta prezidentiala la ora 17.10.

Protestatarii au inceput sa se adune la Palatul Cotroceni de martea trecuta, fiind nemultumiti de intoarcerea lui Traian Basescu in functia de presedinte al Romaniei.

Luni, cateva sute de manifestanti, in fruntea carora se afla parlamentarul Ioan Ghise, au scandat in fata Palatului Cotroceni „Poporul a decis/ Basescu e demis”.

Senatorul Ioan Ghise s-a urcat pe soclul statuii din fata Palatului Cotroceni pentru a citi textul pe care l-a depus, luni, la Birourile Permamente ale Parlamentului. Prin acest document, senatorul cere conducerii celor doua Camere sa ia in discutie, in procedura de urgenta, proiectele de hotarare pe care le depusese cu o saptamana inainte. Prin aceste hotarari, forul legislativ ar trebui sa constate ca Traian Basescu este inca demis.

„In momentul de fata, Traian Basescu isi exercita, in mod infractional, functia de presedinte al Romaniei”, a spus Ghise.

Senatorul PNL, Ioan Ghise, a propus doua variante de atac a invalidarii referendumului: fie ca Parlamentul sa retrimita Curtii Constitutionale hotararea prin care referendumul este considerat invalid, fie ca Parlamentul sa constate ca presedintele suspendat Traian Basescu este demis, insa plenul Parlamentului nu a aprobat dezbaterea proiectelor sale.

Sursa: rtv.netloading...

Adauga un comentariu