Actualitate

Ziua Armistitiului a fost celebrata la Iasi – FOTO, VIDEO

Publicat: 11 nov. 2015

Autoritatile Iasului au sarbatorit ieri Ziua Armistitiului. Sefii administratiei iesene au participat ieri la manifestarile prilejuite de aceasta zi, la toate evenimentele, derulate fie la Cimitirul Eternitatea sau la statuia generalului Mathias Berthelot de la Teatrul National Iasi.
 
„Ne intalnim pentru a aminti de un moment ce tine de sfarsitul Primului Razboi Mondial, moment care a dus la reintreginerea neamului romanesc. Trebuie sa ne amintim de fiecare data cu respect pentru cei care au slujit poporul roman si care au fost alaturi de noi. Trebuie sa le purtam respect si de aceea am spus ca este absolut necesar ca de fiecare data sa ne amintim de un moment de glorie care a dus la crearea statului roman. Dorim, ca de fiecare data, sa ne adunam in aceasta piata pentru a ne aduce respectul fata de cei care au luptat pentru noi”, a mentionat Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi. Ziua Armistitiului a fost celebrata prin doua momente solemne, la care au participat atasatul militar al Republicii Franceze în Romania, colonel inginer dr. Cristophe Midan, comandantul Garnizoanei Iasi, dar si reprentanti ai administratiei locale.

„Se implinesc 97 ani de la semnarea armistitiului care a dus la finalul razboiului. Ceremoniile organizate vin sa ne aminteasca de ororile razboiului. O parte din eroii acelor vremi au facut parte din unitatea generalului Berthlot, cand acesta a intrat in razboi alaturi de aliati. Generalul francez s-a dovedit o persoana iubita de popor, iar dovezi ale acestei afectiuni au aparut peste timp in toata tara”, a mentionat Alin Aivanoaei, vicepresedintele Consiliului Judetean Iasi.

Click aici pentru a vedea imagini foto, video.loading...

Adauga un comentariu