Arte vizuale

Ziua Culturii Nationale: Expozitii, recitaluri si porti deschise la Muzeul National „George Enescu”

Publicat: 12 ian. 2018
3

Pe 15 ianuarie, la ora 18,00 la Palatul Cantacuzino din Calea Victoriei nr. 141, va fi organizata expozitia "Muzica de camera a lui George Enescu. Lucrari fara numar de opus", realizata de muzeograf dr. Adina Sibianu. Publicul va putea asista si la un recital de poezie sustinut de actorul Mihai Niculescu, dar si la un recital cameral cu lucrari de George Enescu, Dinu Lipatti si Sigismund Toduta. Artistii invitati sunt: Stefan Diaconu – flaut, Madalina Danila – pian, Valentin Ghita – oboi, Iulian Ochescu – pian.

La sediul de la Sinaia – Casa Memoriala ”George Enescu” (vila Luminis) va fi organizata expozitia de pictura ”Où sont les neiges… ” (peisaj), prezentata de clasa prof. Ileana Dragomirescu de la Liceul de Arte Plastice "Nicolae Tonitza" din Bucuresti.

Luni, la sediile sale din Bucuresti – Palatul Cantacuzino, Sinaia – Casa memoriala "George Enescu" si Tescani – Sectia "Dumitru si Alice Rosetti-Tescanu-George Enescu” muzeul va organiza "Ziua Portilor Deschise pentru Fotografie”, eveniment ce face parte din politica activa a muzeului de a promova si sustine arta, prin implicare si deschidere fata de publicul larg.

Ziua Culturii Nationale, in strainatate: Concerte, expozitii si recitaluri de poezie

Ziua Culturii Nationale, sarbatorita pe 15 ianuarie, va fi marcata si in acest an de reprezentantele Institutului Cultural Roman din strainatate prin mai multe evenimente.

Programul reuneste recitaluri de poezie, concerte, expozitii, spectacole de teatru, evenimente literare, proiectii de film si conferinte.

Ziua Culturii Nationale este celebrata in fiecare an pe data de 15 ianuarie si reprezinta data nasterii poetului Mihai Eminescu.
Adauga un comentariu