News Flash:

ZIUA de Iasi detine Documente pentru care Sinescu tremura

7 Septembrie 2004
1217 Vizualizari | 0 Comentarii
•Cotidianul ZIUA de Iasi detine documente de la diversi subantreprenori care au executat lucrari la Spitalul de Urgente si acestea vor fi facute publice pentru a dovedi care este adaosul comercial practicat de SC Iasicon SA in situatiile de lucrari emise catre DSP pentru a fi decontate •Directorul Sinescu a incasat miliarde lei de la Directia de Sanatate Publica pentru acelasi lucru de doua ori •Situatii de lucrari fara valoare, dar decontate de DSP

Grozaviile financiare ale directorului Titel Sinescu, de la societatea comerciala Iasicon SA, pe care le-a savarsit la constructia cladirii noului Spital de Urgente continua sa uimeasca si expertii in domeniu. Pana in prezent, ancheta de presa a cotidianului ZIUA de Iasi a prezentat doar o mica parte din multitudinea de ilegalitati care au stat la baza intocmirii documentelor de catre SC Iasicon SA pentru a incasa in ultimii opt ani de la Directia de Sanatate Publica (DSP), beneficiarul investitiei, aproximativ o suta de miliarde lei pentru constructia edificiului, care, probabil, nu se va finaliza in urmatorii doi-trei ani. Majoritatea situatiilor de lucrari intocmite de constructor nu au nici macar o semnatura, fara sa mai vorbim de numar de inregistrate, stampila unitatii etc. Cu toate acestea, DSP a decontat astfel de documente si SC Iasicon SA si-a incasat banii.
In luna iulie a anului 2001, SC Iasicon SA intocmeste o situatie de lucrari in valoare de 3,1 miliarde lei, fara ca aceasta sa aiba vreo semnatura, numar de inregistrare sau stampila. Pentru semifabricate realizate de firma de constructii in cadrul atelierului amenajat pe santierul de constructii de la Spitalul de Urgente, SC Iasicon SA incaseaza un procent de 16,6% pentru cheltuieli atelier, 10% cheltuieli generale, la care se adauga 12,9% cheltuieli indirecte, 8% profit si 3,5% organizare de santier. Prin marirea nejustificata a devizelor de semifabricate, firma condusa de Titel Sinescu asigura plata salariilor personalului auxiliar in detrimentul personalului de executie, avand totodata libertatea de a folosi banii din cotele aferente pentru diverse cheltuieli. Mentionam ca aceste cheltuieli pentru executia semifabricatelor nu erau necesare, pentru ca SC Iasicon SA a incasat lunar pentru fiecare situatie de lucrari cota de organizare de santier in procent de 3,5%. In organizarea de santier intrau si cheltuielile necesare amenajarii atelierului de confectii metalice. Trebuie mentionat ca SC Iasicon SA, cu toate ca a avut si are un numar mare de subantreprenori cu care a executat lucrari de constructie montaj la unitatea medicala, este singurul beneficiar al cotei de organizare de santier. Cotidianul ZIUA de Iasi detine documente de la diversi subantreprenori care au executat lucrari la Spitalul de Urgente si vor fi facute publice pentru a dovedi care este adaosul comercial practicat de firma de constructii in situatiile de lucrari emise catre DSP pentru a fi decontate.
Magda OLTEANU
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1361 (s) | 24 queries | Mysql time :0.016747 (s)