Eveniment-Social

Ziua Drepturilor Copilului, sarbatorita cu mare fast la Iasi

Publicat: 20 nov. 2015
1

Vineri, 20 noiembrie, a fost sarbatorita Ziua Internationala a Drepturilor Copilului. Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Iasi a organizat cu aceasta ocazie un spectacol inedit la sediul central. La eveniment au participat copiii de la Centrul de Zi Targu Frumos, care au organizat o sceneta, prin care au exemplificat problemele specifice existente in sanul familiilor a acelor copii care cresc in centrele de plasament.

Specialistii prezenti din cadrul DGASPC Iasi au precizat ca totul se face pentru bunastarea copiilor, pentru ca ei sa creasca intr-un mediu cat mai echilibrat, inconjurati de iubire si de dorinta de a invata si a ajunge cat mai departe pe propriile forte. Dupa sceneta prezentata, a urmat un program de recitat poezii si un program de dans modern, iar la finalul spectacolului, copiii si specialistii DGASPC Iasi au avut parte de un moment plin de emotii. In curtea sediului, au fost lansate zeci de baloane cu heliu, pe care fiecare persoana a trecut un gand bun pentru toti cei cu probleme.

„Am vrut sa subliniem inca o data cat de important este sa iubim copiii, sa valorizam copilaria, sa investim in viitorul unei societati mai sigure si mai pozitive. Din pacate, traditia noastra de a marca aceasta zi in fiecare an printr-un spectacol, in care toti copiii din centrele de plasament sa aiba posibilitatea sa transmita un mesaj adultilor pe scena Ateneului, nu s-a mai putut tine, dar noi nu am renuntat la ideea de a ne sarbatori copiii si in fiecare centru se desfasoara diverse actiuni si activitati socio-culturale, care sa marcheze acest eveniment. Copiii sunt pregatiti si nerabdatori sa participe si sa isi puna in valoare abilitatile si modul lor de a se manifesta atunci cand simt nevoia sa fie impreuna”, a declarat Niculina Karacsony, directorul adjunct al DGASPC Iasi.

Adauga un comentariu