Eveniment-Social

Ziua europeana fara decedati in accidente rutiere. Politistii ieseni sunt implicati in campanie – VIDEO

Publicat: 05 sept. 2016
1
Membrii Comisiei pentru Siguranta Rutiera din cadrul Directoratului General pentru Mobilitate si Transport al Comisiei Europene impreuna cu cei ai Organizatiei Europene a Politiei Rutiere TISPOL au lansat actiunea „EDWARD The European Day Without A Road Death” – Ziua europeana fara decedati in accidente rutiere, programata pe 21 septembrie 2016, in timpul Saptamanii Mobilitatii Europene.
 
Proiectul EDWARD este derulat pentru constientizarea tuturor categoriilor de participanti la traficul rutier cu privire la riscurile si consecintele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulatie. Viteza excesiva sau neadaptata la conditiile de drum, conducerea sub influenta alcoolului, folosirea neregulamentara a telefonului in timpul conducerii autovehiculului, conducerea unor autovehicule cu defectiuni tehnice constituie o parte din factorii generatori de accidente de circulatie la nivel european.
 
Totodata, abaterile comise de biciclisti, motociclisti, mopedisti, carutasi si indisciplina pietonala determina producerea de evenimente negative pe sosele.
Multi dintre conducatorii de vehicule pe doua roti, dar si pietonii, isi cresc singuri riscul de implicare in accidente rutiere, ignorand regulile de circulatie sau cautand variante riscante pentru a scurta drumul. Politistii ieseni actioneaza la nivelul judetului nostru pentru sustinerea proiectului EDWARD in cadrul Campaniei nationale de educatie rutiera „Alege viata!”. Pentru asigurarea, pe drumurile publice din judetul Iasi a unui trafic rutier sigur, actiunile desfasurate de politistii rutieri vizeaza prevenirea si combaterea excesului de viteza, a conducerii sub influenta bauturilor alcoolice sau nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranta.
 
Va reamintim cateva reguli de respectat atunci cand va aflati in trafic, in calitate de conducator auto:

• Conduceti prudent, pentru a evita sa incalcati regulile de circulatie, atat la volan, cat si pe motocicleta sau bicicleta
• Fiti vigilenti si atenti la pietoni, biciclisti, copii, persoane in varsta
• Conduceti cu o viteza care sa nu depaseasca limitele legale
• Fiti atent, mai ales cand conduceti  pe langa scoli sau in locuri cu multi copii
• Nu urcati la volan dupa ce ati consumat alcool sau dupa ce ati luat medicamente sau substante care v-ar putea afecta siguranta
• Asigurati-va ca aveti un camp vizual cat mai larg si mentineti o distanta de siguranta fata de autovehiculul din fata
• Purtati mereu centura de siguranta si asigurati-va ca toti ceilalti pasageri o poarta
• Nu utilizati telefonul mobil in timp ce conduceti
• Asigurati-va ca nu sunteti distras de nimic din afara sau din interiorul autovehiculului
• Puteti fi un exemplu de urmat pentru pasagerii dumneavoastra, conducand cu calm si in siguranta

Adauga un comentariu