Actualitate

Ziua Familiei este celebrata in Parcul Expozitiei. Cele mai longevive cupluri vor fi premiate – FOTO, LIVE VIDEO

Publicat: 09 mai 2018

Municipalitatea ieseana, prin Directia Locala de Evidenta a Persoanelor (DLEP), celebreaza astazi, de la ora 15:00, în Parcul Expozitiei din Copou, cea de-a XVI-a editie a Zilei Internationale a Familiei.

La eveniment sunt invitate 346 de familii care au aniversat 50 de ani de casatorie neîntrerupta în perioada 15 mai 2017 – 6 mai 2018. În cadrul festivitatii, 52 de familii vor fi premiate cu câte 500 de lei de catre primarul Mihai Chirica.N Totodata, familiile invitate vor participa si la o tombola cu trei premii constând în câte o pereche de verighete din aur. Mai mult, invitatii îsi pot exprima gândurile si sugestiile în Cartea de onoare a Zilei Familiei. Programul manifestarii va fi deschis la ora 15:00 cu un recital sustinut de Aurel Niamtu, în completare fiind pregatite si alte momente artistice drept suprize pentru invitati. La ora 16:30 va avea loc festivitatea de premiere a celor 52 de cupluri care au împlinit 50 de ani de casatorie, iar la finalul programului, de la ora 17:30, va fi rândul artistului Paul Surugiu (Fuego) sa sustina un recital.

Pe 23 septembrie 1993 Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite a adoptat Rezolutia nr. 47/237 prin care ziua de 15 mai se declara Ziua Internationala a Familiei.

Citeste si : Incendiar! Masura fara precedent intr-o institutie ieseana. Directorul a luat o decizie radicala in fata angajatilor – FOTO,VIDEO

În anul 1994, Guvernul României a decis marcarea acestui eveniment international prin sarbatorirea la 15 mai a Zilei Familiei Române. În data de 7 mai 2003, pentru a marca acest eveniment, Consiliul Local al Municipiului Iasi a adoptat Hotarârea nr. 236/2003 prin care s-a decis acordarea, într-un cadru festiv, a unei diplome de onoare si a unui premiu fiecarei familii din Iasi care a împlinit 50 de ani de casnicie, fondurile necesare fiind alocate de la bugetul local. Aceasta a fost si prima initiativa de acest gen din tara.

Din 2003, Primaria municipiului Iasi a apreciat casatoria longeviva în 6.324 de familii, fiind luate în calcul cuplurile care au împlinit 50 de ani de casatorie neîntrerupta in anul respectiv.

Adauga un comentariu