Eveniment-Social

Ziua fara masini, marcata si la Iasi

Publicat: 20 sept. 2012
1
Pe 22 septembrie, autoritatile locale iesene vor marca „Ziua fara masini„. Cu aceasta ocazie, iesenii sunt sfatuiti ca, macar in aceasta zi, sa renunte la a mai circula cu masinile si la a opta pentru mijloace de transport mai putin poluante. Cetatenii vor avea la dispozitie tramvaiul de epoca, insa trebuie sa stie ca nici o strada nu va fi inchisa pentru acest eveniment.
„Ziua fara masini” va fi marcata si de Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Iasi care indeamna la constientizarea necesitatii reducerii congestiilor din trafic, imbunatatirea calitatii vietii, promovarea solutiilor pentru un transport eficient, ecologic si viabil in orase. Mesajul indeamna la schimbarea comportamentului cetatenilor vis-a-vis de transport in general si utilizarea masinilor private in special, incurajand  modalitati de transport alternativ precum bicicleta, mersul pe jos, utilizarea mijloacelor de transport in comun.
Comentarii
  • Cand eram eu mai mic, de ziua fara masini se inchideau toate strazile care aveau legatura cu centrul. Abia atunci era serbata cum trebuia, nu acum. Zi fara masini si vine primaria si ii sfatuieste pe ieseni sa lase masinile personale si sa foloseasca autobuzele alea infecte. Hai, ma lasi cu sfaturile?

  • Cand erai tu mai mic, cred ca eram si eu mai mic:D …. da atuncea mai aveam un fel de tentativa de primar. Acum nu mai avem nici atat. Este un Nichita oarecare, cu aere de nustiucine…
    Sper ca se va trezi intr-o zi … macar sa adoarma pe partea cealalta:D

  • raspund lui Hammer ca mai bine cu un primar de acum care se va vedea ceva in oras ceva in mandatul lui decit cu un simirad care nu a facut nimic nici ca primar nici ca presedinte de CJ !!! A fost o rusine pentru iasi !!! O amintire urita !!! cine vrea sa respecte ziua fara masina o poate face oricind nu trebuie o anumita zi cind omul are o anumita treaba chiar atunci !!!

  • daca nu mii scotea pe ai mei iubiti partizani de la putere cred ca respectam 365 de zile din an ca si zi fara masini !!!Asa de bine traiam toti cum ne ura Basescu Nu iar mai muri nimeni inainte !!!

Adauga un comentariu