Eveniment-Social

Ziua Indragostitilor goleste buzunarele iesenilor

Publicat: 14 feb. 2007
1

• Cel mai bine de Ziua Indragostitilor se vand lumanarile parfumate, jucariile de plus sub forma de inima, dar si traditionalele flori • Destinatiile pe care iesenii le-au ales pentru a petrece Valentine’s Day sunt Praga, Viena, Paris si chiar Roma, iar cei care nu si-au permis sa plece de Ziua Indragostitilor in strainatate au optat pentru minisejururi in Vatra Dornei, Sinaia, Busteni

De ani buni, romanii s-au obisnuit sa imprumute diferite sarbatori, ziua Sfantului Valentin fiind una dintre acestea, in conditiile in care romanii au o zi a indragostitilor, Dragobetele, sarbatorit pe 24 februarie. Incepand cu cativa ani in urma, in fiecare an, pe data de 14 februarie, indragostitii sarbatoresc Sfantul Valentin, respectiv Ziua Indragostitilor. Este o alta ocazie de a primi si oferi cadouri de la cei dragi, dar si o afacere care mareste profitul comerciantilor. Putini sunt cei care in aceasta zi scapa prilejul de a-i darui persoanei dragi un cadou. Cel mai bine de Ziua Indragostitilor se vand lumanarile parfumate, jucariile de plus sub forma de inima, dar si traditionalele flori. „Inca de duminica, indragostiti au inceput sa faca cumparaturi pentru Ziua Indragostitilor. Foarte mult s-au cumparat inimioarele din plus foarte mari, felicitarile cu mesaje de dragoste si canile imperecheate. Si cutiile sub forma de inimioara pentru ambalarea cadourilor sunt la foarte mare cautare”, a spus Alina Baciu, vanzatoare la un magazin din Iasi. Si cofetariile s-au pregatit pentru aceasta zi, oferind pentru clienti prajituri si torturi sub forma de inima. „Pentru Ziua Indragostitilor oferim clientilor nostri prajituri de ciocolata si cu o crema speciala de vanilie, bineinteles sub forma de inima. De asemenea, vom avea si torturi sub forma de inima, clientii putand alege fie torturi de ciocolata, fie de frisca”, a spus Mona Anton, vanzator la o cofetarie din Iasi. Sefii de restaurante se asteapta la un numar foarte mare de clienti, si cu aceasta ocazie au pregatit anumite suprize pentru perechile de indragostiti. „Pentru indragostiti am pregatit o surpriza, le vor oferi fiecaruia cate o sticluta in care se afla cate un biletel, pe care fiecare dintre indragostiti va scrie cate un mesaj de dragoste pentru celalalt. Este ceva simbolic, dar care va ramane amintire”, a spus Cristina Bordei, director de restaurant. Comerciantii de flori s-au pregatit si acestia pentru aceasta zi pentru ca stiu ca vanzarile in aceasta perioada vor creste. „Ca in fiecare an tinerii se vor indrepta mai mult spre trandafiri, si chiar crini imperiali. Cei care nu au prea multi bani pot sa aleaga fie zambile, frezii sau chiar garoafe”, a spus Steluta Marangoci. De asemenea, cei care nu au dorit sa petreaca Valentine`s Day acasa au putut beneficia de mai multe oferte atat in ceea ce priveste destinatiile interne, cat si cele externe.

Destinatiile pe care iesenii le-au ales pentru a petrece Valentine’s Day sunt Praga, Viena, Paris si chiar Roma.
Iesenii care nu si-au permis sa plece de Ziua Indragostitilor in strainatate au optat pentru minisejururi in Vatra Dornei, Sinaia, Busteni. Pentru aceasta zi au fost oferte speciale. Daca unele hoteluri sau pensiuni ofereau pe langa aceste servicii si mici surprize, precum un cos cu fructe in camera, altele ofereau spre exemplu acces liber la piscina sau o plimbare cu telescaunul. „De exemplu, pentru persoanele care au optat sa-si petreaca Ziua Indragostitilor la Vatra Dornei au trebuit sa plateasca 2,9 milioane lei (290 RON), fiind asigurata cazarea pentru doua nopti, micul dejun si o cina romantica, dar si alte mici surprize pentru aceasta zi”, a precizat Cristina Mihai, sef Agentie Turism.

Sufletul pereche

Sub titlul „Cauta-ti sufletul pereche”, Primaria Iasi organizeaza mai multe activitati la care sunt asteptati toti indragostitii. Astfel, astazi, intre orele 18.00-20.00, la patinoar este organizat un concurs de dans pe gheata la care pot participa indragostiti de toate varstele. „Nu exista limita de varsta pentru cei care doresc sa participe la acest concurs.” La sfarsitul concursului vor fi acordate premii pentru cea mai tanara si cea mai batrana pereche si totodata pentru cea mai originala declaratie de dragoste. Castigatorii vor fi recompensati cu produse cosmetice si inimioare de plus”, a precizat Letitia Palaga, sefa Directiei de Patrimoniul Public si Privat din cadrul Primariei Iasi.
Adauga un comentariu