News Flash:

Ziua Juridica

15 Aprilie 1999
1067 Vizualizari | 0 Comentarii
Intrebare: Am cistigat la un concurs "Robingo", iar Directia Finantelor m-a obligat la plata unui impozit pe profit. Este legala impozitarea? (Mihai V.)
Raspuns: Potrivit instructiunilor Ministerului Finantelor nr. 290/1954 (paragraful 10, lit. h), sint scutite de plata impozitului premiile in bani si obiecte acordate cistigatorilor: literare, artistice sau distractive. Raportat la cazul dumneavoastra, concursul "Robingo" are un caracter ocazional, iar premiul obtinut nu poate fi incadrat in categoria veniturilor impozabile, stabilite conf. Decretului 153/1994.

Intrebare: Sint invalid de razboi. Unde sa ma adresez pentru a beneficia de drepturile prevederilor Legii nr. 44/1994. (Cantemir Vasile - Ciurea, Iasi)
Raspuns: Potrivit prevederilor art. 5 din Legea nr. 44/1994, privind veteranii de razboi, precum si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi, aceste calitati se stabilesc de Ministerul Apararii Nationale.

Intrebare: Sint nemultumita de un proces verbal de constatare a unei contraventii, incheiat de organele vamale. Unde pot ataca acest act? (Enache Mariana - Iasi)
Raspuns: Conform art. 32 din Ordonanta Guvernului nr. 26 din 28 august 1993, plingerea se depune la unitatea vamala unde s-a constatat contraventia, care o va inainta instantei in raza caruia domiciliati, in termen de 5 zile, in vederea solutionarii.

Intrebare: Dupa comunicarea deciziei de pensionare, am mai lucrat 4 ani. Am solicitat recalcularea pensiei, dar cererea mi s-a respins. Este legal? (Ion Vasile - Hirlau)
Raspuns: Din nefericire, da, adica in mod legal vi s-a respins cererea. Conform art. 61/1 (2) din Legea 3/1977, se poate beneficia de o recalculare a pensiei, numai daca, dupa pensionare, ati mai fi lucrat 5 ani consecutiv.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

directia finantelor mihai v ministerului finantelor cantemir vasile
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2018 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1401 (s) | 21 queries | Mysql time :0.034334 (s)