Economic Local

Ziua Mondiala a Albinei, sarbatorita si la Iasi – FOTO

Publicat: 15 mai 2019

Directia pentru Agricultura Judeteana (DAJ) Iasi a organizat evenimentul dedicat Zilei Mondiale a Albinei, marcata la data de 20 mai. Angajatii din cadrul DAJ Iasi, apicultori, dar si persoanele interesate sa participe la activitatile practice au fost prezenti in curtea Liceului Teoretic "Dimitrie Cantemir" Iasi, locul unde s-a desfasurat evenimentul.

DAJ Iasi au evidentiat sprijinul acordat apicultorilor prin consiliere si consultanta, respectiv formare profesionala si au organizat un concurs pe teme apicole pentru elevii si partenerii din proiectul Erasmus (participanti din Germania, Austria, Italia, Portugalia si România).

In cadrul evenimentului apicultorii au avut standuri de prezentare cu familii de albine, materiale apicole si au desfasurat demonstratii practice. Activitatea a dat posibilitatea unui schimb de experienta util între participanti (elevi, cadre didactice, specialisti în domeniu) si a creat o atmosfera de interes pentru activitatile de învatare în medii variate.

Vezi si: Povestea impresionanta a unei tinere din Iasi, bursiera la doctorat! A renuntat la un job bine platit intr-o corporatie din Paris pentru albine! FOTO

Ziua Mondiala a Albinei se sarbatoreste în fiecare an la 20 mai pentru a atrage atentia asupra importantei lor pentru umanitate, asupra necesitatii conservarii albinelor, dar si a altor polenizatoare. Aceasta zi a fost instituita de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) în anul 2017, pentru a reaminti oamenilor importanta albinelor, pentru a invita omenirea sa ia masuri concrete pentru a le proteja.
 

 

Adauga un comentariu