Eveniment-Social

Ziua Mondiala a Mediului, sarbatorita la Iasi. VEZI PROGRAMUL

Publicat: 05 iun. 2013
1
Astazi, la Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Iasi a avut loc premierea concursuluiPatrula de reciclare„, competitie lansata in anul 2011 in Timisoara, iar prima editie a avut loc la Iasi anul trecut.

Evenimentul s-a desfasurat in prezenta partenerilor APM si marcheaza Ziua Mondiala a Mediului. La concurs s-au inscris 41 de unitati de invatamant si s-au colectat 12.000 de deseuri electronice si electrocasnice. Tema din acest an a Zilei Mondiale a Mediului este „Risipa de hrana„, campania aferenta fiind una impotriva deseurilor alimentare si irosirii mancarii.
 

Scoala care a strans cea mai mare cantitate de deseuri, raportata la numarul de elevi inscrisi este Grupul Scolar „Grigore Popa”, din comuna Mogosesti, iar profesorul cu cea mai mare activitate in cadrul concursului este Rodica Cojocaru, de la Scoala „Ionel Teodoreanu” din Iasi.
 
Astazi, incepand cu ora 11:00, va avea loc un seminar in cadrul proiectului „Natura 2000 – Optiunea verde pentru bunastarea Romaniei”, la un important hotel din Piata Unirii. Incepand cu ora 13:00 va avea loc premierea din cadrul concursului „Use your waste”, competitie ce presupune valorificarea deseurilor in cadrul unor creatii unice, fiind inscrise 12 scoli, 40 de profesori si 100 de copii. Pana la ora 16:00 vor fi organizate evaluari in cadrul programului EcoScoala, in vederea obtinerii steagului verde, care va fi acordat unui numar de 7 scoli din judet.
 
In comunele Romanesti, Movileni, Letcani, Rediu, Popricani, va fi Caravana Biodiversitatii, desfasurata in cadrul proiectului „Dezvoltarea managementului in siturile Natura 2000: Dealul lui Dumnezeu si Padurea si Pajistile de la Manjesti”. Pe toata perioada lunii iunie va fi o expozitie de case de mediu la Biblioteca Centrala Universitara Iasi.
Adauga un comentariu